Niin hyvää. Uunijuurekset oli ihan ykkösiä |
Mutta en viitsi suomentaa sitä, koska se ei minusta ole hyvä. Arvasin, mutta halusin kokeilla, että jos siinä sittenkin olisi joku niksi.
Ohjeen idea on kerätä paljon ankanrasvaa talteen ja saada rapea kuori. Tämän takia nahkaan tökittiin reikiä ja paistettiin tunti kauemmin kuin yleensä.
En suosittele.
Onneksi ankka on niin hyvää, että se on vaikea pilata. Söimme ankan melkein kokonaan.
Mutta toiselta sivulta glaseeraus-liemi on Ihanaaa! Tässä alkuperäinen, minä aina muuttelen pikkusen omien ainesten mukaan :)
Low Carb Glaze
2rkl soijakastiketta
loraus neitsyt oliiviöljyä
pikku, pikku loraus seesamiöljyä
ripaus steviaa
1tl raastettua inkivääriä
0,5tl fiberhuskia, psylliumjauhetta
Sekoita kaikki sekaisin. Lisää psyllium, hyvin sievästi siivilän läpi vähän kerrallaan, hyvin sekoitellen. Se limppiintyy muuten. Jos käytät oliiviöljyä, vispaa käsin ja mieluiten muovi tai puuvispilällä/kauhalla.
Tee ainakin tuntia ennenkuin tarvitset.
Psylliumin täytyy antaa turvota rauhassa. Se muuttaa löysän ja juoksevan kastikkeen paksuksi kastikkeeksi joka on helppo sivellä lihan pintaan.
Tämä sopii varmasti kaikkiin lihoihin ja kalaan myös!
Glaseerauskastike sivellään linnun päälle paiston jälkeen. Nosta lämpö 200 asteeseen ja sivele lintu ja anna olla 5-7minuuttia.
Lintu uunista ja anna vetäytyä vähintään 10min.
Kun ankka oli ollut uunissa, niin kauan, että rasvaa oli kunnolla pannussa, vaihdoin ankan toiseen pannuun ja rasvaiseen lisäsin lanttusuikaleita. Ja myöhemmin porkkanaa.
Näistä tuli aivan ihania!
Minusta hieno pinta ihan ilman sokeria :) |
Lapsille perkkasin ankan ja sekoitin lihat juuressuikaleiden ja rasvan sekaan.
Sen takia, että arvelin kokonaisen linnun olevan ehkä liikaa ja siksi, että ankka oli liian kauan uunissa.
Oikea aika on noin 3h 150 astetta.
Eli tämän näköinen ankka oli ruokana. Kuvan yksilö ei liitty juttuun ;) Vaan hänen sisko :D |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti