Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 15. marraskuuta 2011

Teurastajan lammaspullat Mahapaidassa

Meheviä ja hyviä! Kaikki lapset tykkäs!
 Nimesin teurastajan pulliksi, koska kaikkia tarvikkeita ei varmaan kaupasta saa.

  3400g rasvaista lampaan jauhelihaa
1dl tuoretta minttua pilkotuna
2dl sipulia kuullotettuna tai raakaa kevätsipulia
8 kpl valkosipulinkynttä pilkottuna
2dl paprikaa pilkottuna
2,5tl jeeraa
5tl suolaa

Mahapaita

Sekoittelin kaikki ainekset hyvin ja ladoin pullina vuokaan. Ja päälle mahapaidan.
Minun pullat oli rasvaisesta taikinasta, joten paita oli vähän turha. Se olisi kannattanut säästää johonkin kuivempaan lihaan. Mutta halusin kokeilla.
Ja kaikki puheet pahasta lammasrasvasta ei ainakaan päde karitsan rasvaan.
Pullat maistuivat kaikille!! (paitsi mies ei edes maistanut...)


Tein ensin rasvasta ja lihasta jauhelihaa

 
Osan pakastin vakuumissa



  
Paistoin koepullan



Lihapullat vuokaan

Nyt tiedän tämän nimenkin! Kiitos lukijoiden, eli mahapaita taikka mahaverkko.


Uunista otettuna
Paistoin 175 yhden tunnin

6 kommenttia:

  1. Nam! Karitsa (ja lammas muutenkin) on minullakin lihapullataikinoissa ja paistina viimeaikoina. Ihanaa! Mietoa ja hyvää. Hyviä kuvia.

    VastaaPoista
  2. Nam! Varmaan tosi hyviä. Mä niin tiedän ton: mies ei edes maistanut... :D Kuulostaa niin meiltä! By the way... onko sulla mitään ajatusta mitä tehdä sian keuhkolle. Mulla on toinen pakkasessa, toisen vei äiti, joka teki tappaiskaalin eli kaalikeiton johon tuli munuaiset, keuhkot ja osa sydäntä (en hennonnut koko sydäntä antaa, kun itsekin tykkään). Vai pitäisköhän se keuhko viiä veljen koiralle...

    VastaaPoista
  3. Herkullisia lammaspullia! Hauska tuo mahaverkon käyttäminen, enpä ole ennen nähnyt :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista!

    Mammukka, minulla on ollut keuhkon laitto mielessä, mutta se vain on niin vastenmielinen.

    Se pitäisi keittää keuhkoputki kattilan ulkopuolella, niin vaahto valuisi pois putkesta.
    Keitetään 20 minuuttia ja lisätään tarvittaessa kiehuvaa vettä.
    Keuhko kutistuu ja kun se on keitetty siitä pitää puristella juoksevan veden alla kaikki nesteet pois. Vaivaat kuin taikinaa :). Sitten leikellään suikaleiksi ja käytetään kuin lihaa.
    Eli tirrataan pannulla kasvisten kanssa jne.

    Ei ole tullut tehtyä... Meillä kaksi kissaa rakastaa keuhkoa joten niille on tullut annettua.
    Minä en kyllä ole koskaan maistanut keuhkoa, joten se vois olla ihan hyvää laitettuna!!

    Ei ole rohkeutta niinkuin Ahmija-blogissa, keitellään Kilin kellejä :)

    VastaaPoista
  5. suoraan sanottuna oksettaa ajatuskin noista keuhkoista :x

    mietin tuota ohjetta, että oikeesti onko sulla tossa melkein 3,5kg tota jauhelihaa?? kun noita muita aineksia on suhteessa lihan määrään vähän, tai mun makuun vähän. Kun mä panen helposti 400g jauhelihataikinaan pari sipulia ja puolikkaan valkosipulia :D

    Tiina

    VastaaPoista
  6. :D juu ei keuhkot oo mitenkään mukava ajatus. Varsinkin kun niistä kuuluu sellanen lassutus kun kissat syö :D

    Piti ihan miettiä tota lihan määrää ja kyllä siinä on :D
    Mutta kasvista on nyt vähemmän kun viimeksi matisivat, että ihan liikaa kaikkee, eikä lihaa. Mies kysyi viimeksi, että yritänkö jatkaa lihaa kasviksilla :D :D
    Joten yuritin tehä lihaisemmat pullat :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...