perjantai 23. joulukuuta 2011
Rödkål
Tarkoitus oli tehdä Antti heikkilän haudutettua punakaalta, mutta joku oli juonut omenamehuni...
Joten tei vanhan ohjeeni mukaan, norjalaisittain makeanhapanta surkålia.
Tässä ohje isompaan annokseen.
750g ohueksi suikaloitua kaalta
25g voita
0,5dl vettä
1tl suolaa
1,5rkl viinietikkaa
1g steviaa, stevioissa on eroa. Minulla on siis tätä
1tl kuminaa (vähän enemmän jos siitä tykkää, tämä on minun annos, koska en siitä tykkää, mutta pieni määrä kuitenkin on tässä hyvä!!)
Laita kattilaan/pataan voi ja vesi. Sitten puolet kaalista ja puolet mausteista. Loput kaalit ja loput mausteet.
Hauduta pienellä tulella muutaman tunnin. Kunnes neste on haihtunut ja kaali kypsää.
Tarjoile lämmitettynä tai kylmänä. Minusta lämpimänä paras.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti