Alkuperäinen ohje täällä |
Tein tänään rullepölseä ja tarvitsin siihen suolausliemen. Löysin kivan ohjeen, missä suolaveteen laitettiin myös laakerinlehtiä. Tuoksu liemessä oli ihana aivan laakerinlehtien ansiosta.
Alkuperäiseen ohjeeseen tulee sokeria ja suola liotetaan kylmään veteen. En jaksanut sellaista odottaa, vaan kiehautin veden ja laitoin suolan kiehuvaan veteen laakerinlehtien kanssa.
Kun liemi oli jäähtynyt nostin liharullan suolaveteen.
500g merisuolaa
5l vettä
6kpl laakerinlehtiä
Me ollaan suolattu kinkku vanhalla mummovainaan ohjella 2-2,5 %seen suolaveteen, merisuolaa ja keitettyä, jäähdytettyä vettä vaan tarttee. 2 viikkoa viileässä ja sitten valutus ja uuniin muhimaan yöksi.
VastaaPoista