Porkkanalaatikko on Hiidenuhman keittiöstä! Todella hyvää!
Ja glögit tehty mummolan luumuista ja omenoista ja banaanista.
Yritin löytää kaupasta mehua jota ei olisi sokeroitu taikka makeutettu. Meidän paikallisessa ei siis kertakaikkiaan ollut.
Joten kaivelin pakastinta ja tein mehun pakastetuista hedelmistä.
Kesällä pakastin omenaa ja tarjousbanaania kotiviiniä varten. Nyt ne on keitelty glögiksi :)
Mielenkiinnosta kysyn, miten banaanit kestivät pakastuksen? Nehän tummuvat kylmässä.
VastaaPoistaNe kestävät hyvin ja ovat ihan vaaleita kun sulavat. MUTTA jos ovat ilman kanssa tekemisisssä tummuvat hyvin nopeaa.
VastaaPoistaEli jos surauttaa pirtelöön tai johonkin, niin on juotava se heti.
Tummuu äkkiä. Maku ei mee miksikään, mutta ei näytä hyvältä.
Kun keittää mehuksi tai tekee viiniä, niin olis hyvä jos ne banaanit olisi kokoajan nesteessä eikä kelluis pinnalla. Ne antaa muuten tummaa harmaata väriä viiniin ja mehuun.
Esim. laittaa viiniä tehdessä banaanit pussin pohjalle ja omput päälle. Silloin ei tule rumaa väriä, mutta saa banaanin makean maun :)
Glögimaustetta myydään kaupoissa paljon, eri valmistajilta. En tiedä mitä kaikkea sisältää mutta ainakin kaneli, kardemumma, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka. Niistä tulee hyvää sokeroimantonta juomaa itse keittämällä.
VastaaPoista