Tänä vuonna ilman imellytystä |
Tehtiin lanttu- ja hernesose. Jotka sitten vain lämmitettiin voin kera ennen ruokailua uunissa.
Maku on raikkaampi ja vähemmän makea.
Tänä vuonna tein siis vain soseet.
Lanttu keitetään miedosti suolatussa vedessä ja soseutetaan.
Mausta suolalla ja voilla mieleiseksi. Minä lisäsin voin vasta lämmittäessä pinnalle.
Tänä vuonna keitin lanttua puolet vähemmän 2 kiloa. Siitä tuli kaksi 700g foliorasiaa. Se riitti hyvin. Toinen rasia jäi välipäiviksi.
Herneet taas keitetään vähässä vedessä paksuksi puuroksi.
Minulla oli 500g turvotettuja herneitä ja litra keitin vettä.
Mausta suolalla ja voilla. Tähänkin lisösin voita vasta lämmittäessä.
Tein molemmat soseet edellisenä päivänä ja lämmitin uunissa ennen ruokailua.
Uunista otettuna |
Ja perinteisen Lanttulaatikon
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti