Voi, valkosipuli, chili, anjovis ja timjami |
RM inhoaa rosmariinia, joten vaihdoin sen timjamiin ja ainakin hän tykkäsi tästä joten ilmeisesti vaihto onnistui :)
500g normaalisuolaista voita
2kpl valkosipulin kynttä
rosmariinia taikka timjamia
muutama pala chiliä
7 anjovis filettä
Kaikki sekaisin yleiskoneessa ja sitten pyörittele voipaperissa rullalle ja jäähdytä jaakaapissa.
Tätä voi käyttää kasviksiin, kalaan ja lihaan.
Pakastimessa säilyy kuukaudenkin.
Maku oli aivan ihana. Olen ajatellut monasti tätä kokeilla, mutta en hirveesti välitä anjoviksesta. Tässä se on kuitenkin aivan ehdoton!!
Paras maustevoi ikänä :)
Uskaltaisikohan tätä kokeilla, kun en minäkään ole anjovisten ylin ystävä.
VastaaPoistaNo jos kalasta kuitenkin pitää niin kokeilisin. Koska se vähän tuoksahtaa mausteisen anjovkisiselle, joten kalan vihaaja ei varmaan siitä tykkäis. Mutta itse maku ei kyllä oikeen anjovikselle vivahda. Se on sellainen mukavan suolainen.
VastaaPoistaTee vaikka pikku annos ensin tai lisää niitä fileitä yksi tellen. Niin minäkin tein :D
Oli vähän ennakkoluuloja ;)
Pakko varmaan kokeilla :p
VastaaPoista:D Kokeilkaa ihmeessä!!
VastaaPoista