Makkarat keitettyinä |
Minä en paistanut vaan pakastin kaikki.
Makkarat on tehty tällä perusohjeella, siellä on neuvottu alusta asti.
Lihana oli kesäpossua ja lammasta |
Paprikaa, sipulia ja valkosipulia |
porkkanaa |
Ja tässä makkarataikina |
Tällä kertaa oli paprikaa, valkosipulia ja sipulia. sekä porkkanaa.
Taikina:
Erittäin rasvaista lihaa 5600g
kasviksia 1600g
Suolaa 11tl
Suola oli sopiva ja kasvikset antoivat raikkaan ja ihanan maun!! Todella hyvä taikina tuli ja olen tyytyväinen :)
Makkaraa tuli 2,5 metriä. Sitten loppui suoli kesken. |
teimme lihapihvejä lopputaikinasta |
Riitti pakastimeen asti. |
Vakumoin sievästi, muuten vakuumikone imee rasvat pihveistä |
Paistinrasva talteen. |
Makkaroiden keitinliemen otin talteen ja lykkäsin sinne lampaanluita ja pari kanaa. keittelin sitten muutaman tunnin.
Nyt on maukasta lihalientä myös.
Ihanaa, itsetehtyä makkaraa! Makkaranteko on ollut listallani pitkään, mutta aina siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. Taas alkoi tehdä mieli tehdä makkaraa :)
VastaaPoistaSamoin!
VastaaPoistaHih, mäkin tein pari päivää sitten makkaraa, peräti kolmea eri laatua! Joskin hiukan erilaista kuin sulla :)
VastaaPoistaTuli vesi kielelle, maukkaan näköistä.
VastaaPoistaEn ole eläissäni syönyt tai maistanut kotitekoista makkaraa. Voisin kuvitella aika herkuksi!
VastaaPoistaKiitoksia kommenteista!!
VastaaPoistaHomma ei ole niin työlästä kuin luullaan. kunhan siivoaa välillä. Muuten tulee liian iso sotku ;)