Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 22. joulukuuta 2011

Makea hapankaali jouluksi


Olen aika ylpee! Tuli just kuin kaupan :D


Päivitän tämän tähän etusivulle, jos joku uskaltaisi kokeilla!! Tämä herkku on norjasta ja lupaan, että on hyvää.
Mietin tässä, että kokeilen tehdä stevialla.
Ja puolet vähemmän :D
Jouluna on niin paljon lisukkeita, että aina jää kaikkea yli.
Viime jouluna taisi puolet jäädä tätäkin.


Surkål

2kg valkokaalta, silputtuna (sellainen tavallinen kokonainen kaali)
50g voita
2tl suolaa (aikuiseen makuun vähän enemmän)
3rkl omenaviinietikkaa
2rkl sukrinia
1rkl kuminaa
1dl vettä

Leikkaa kaali ohueksi silpuksi ja laita kattilan pohjalle voi ja vesi.
lado puolet kaalista kattilaan ja ripottele puolet sukrinista, etikasta, kuminasta ja suolasta päälle.
Lado loput kaalista kattilaan ja loput mausteista.
Nosta kiehuvaksi ja laske sitten lämpö. Anna hautua noin pari tuntua kannen alla. Ravistele kattilaa välillä ja sekoittele sievästi.
Kaali on hautunut tarpeeksi, kun se on sanut kuvan mukaisen ruskehtavan värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...