Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Andreas Eenfeldtin Oopsiet rullalla


Huippu hyvää!


Levitin taikinan pellille levyksi ja paistoin uunissa.

Tämän voi täyttää lemppareillaan.
Meillä oli vuohenjuustoa, juustoraastetta ja jauhelihakastiketta


Rullaus ja tarjoilu


Paapo tykkäsi taas hirveesti.
Yksi natkutti vuohenjuustosta, mutta söi silti.
Loput tykkäs vaikka pyysivät seuraavalla kerralla muuta juustoa.
Minua harmittaa ja ärsyttää, kun eivät millään totu ja opi tykkäämään vuohenjuustosta.

Oopsiet

3kpl munaa
100g tuorejuustoa
hippunen suolaa
1/2rkl fiber huskia, eli psylliumia
1tl leivinjauhetta

Erottele munat ja vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi suolan kanssa.

Sekoita keltuaisiin juusto ja siivilän läpi ripotellen fiber husk (limppiintyy helposti)
Sekoittele hyvin ja yhdistä sitten valkuaisiin.
Sekoita varovasti käännellen.
Tätä vaihetta ei tarvitse jännittää.
Jos olet liian raju, niin taikina ei kohoa uunissa. Ei sen kummempaa. Ihan syötävää tulee kuitenkin :)

paista 150 astetta noin 25min

13 kommenttia:

  1. Hei tässähän onkin hyvä idea. Täytyypä laittaa testiin. :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä! Oopsiet olen kuullut karppaus-sivustolta, mutta on Andreas Eenfeldt niiden kehittelijä?

    VastaaPoista
  3. Kiitos Maria!

    Hiidenuhma, ei ne ole Andreaksen kehittämiä. Hän on lisännyt siihen fiber huskia.
    Minusta ne on tästä blogista alunperin, mutta voin olla väärässä
    http://livinlavidalocarb.blogspot.com/2008/03/cleochatras-amazing-low-carb-oopsie.html

    VastaaPoista
  4. Mä oon oopsseja tehnyt ennekin, mutta aina ne on syöty kermavaahdon ja marjojen kanssa ;) Täytyypäs kokeilla suolaistakin joskus...

    VastaaPoista
  5. Mäkin olen vuohenjuustoa vastaan, se maistuu navetalta, tarkemmin sanoen niiltä märiltä ja likasilta heiniltä siellä navetan lattialla. :D

    VastaaPoista
  6. :D
    Meillä on joskus ollut vuohia ja Pukin nimi oli Rokkabili. Mieheni sanoo vuohenjuustosta aina, että maistuu samalle kuin Rokkabilin perskarvat haisi!! :D :D
    Että kyllähän siinä on oma pikantti makunsa!

    VastaaPoista
  7. Senni, me taas ei makean kanssa ole taidettu edes kokeilla!!

    VastaaPoista
  8. Tästäpä hyvää mökkiruokaa helpolla!

    Hei, jos sulla vielä on tarve siihen Atkinsin kirjaan, mulla on vuoden -76 versio. Se on hänen kirjoittamansa.
    Löysin sen mökkiaitan laatikoista. Voin laittaa sen tulemaan postissa sulle, mä en sitä tartte.
    laita ositteesi, jos huolit; Horvelo59@gmail.com


    t. Manna

    VastaaPoista
  9. Osallistun vielä juustokeskusteluun: rakastan juustoja pl. niitä joissa homekarvat ovat pitkiä ja heiluvat hennosti ilmavirrassa, vuohenjuusto on mahtavan hyvää! Kotiäiti, sinun vuohenjuusto, jauhelihakastike ja juustoraaste -yhdistelmä kuulostaa ihanalta.

    VastaaPoista
  10. Näyttääpä hyvältä!! :) Itse ajattelin tänään kokeilla jauhottomia nokkos/pinaattilettuja, joihin tuli sellainen rahkapohja, mutta samantyylinen resepti kuin tämä! Ohjeen löysin karppaus infosta.

    Haluan vuohenjuustokeskusteluun sanoa, että _taivaallista_ . Olen aina rakastanut vuohenjuustoa, koska siinä on niin jännittävä ja erikoinen maku. Taitaa olla niin, että sitä joko vihaa tai rakastaa. Vuohenjuusto ei voi olla "Ihan ok" :D

    VastaaPoista
  11. Kiitoksia kommenteista!!
    Tuo vuohenjuusto todellakin jakaa ihmiset :)
    Ja sitä tosiaan joko vihaa tai rakastaa!! :D
    Mutta kaikkeni teen, että saan nuo ipanat tottumaan! Homejuustosta jo kaikki tykkää! Joten toivoa on.

    VastaaPoista
  12. Nyt kyllä vesi herahti kielelle. Tätä reseptiä on pakko kokeilla. Paitsi mulle ei oo tollasta fiber huskia... ehkä tätä voi vähän soveltaa. Vuohenjuusto on muuten taivaallinen herkku. Se olisi jo yksi todella hyvä syy hankkia oma vuohi.

    VastaaPoista
  13. Hei Sarppa!
    Sen fiber huskin voi jättää pois.
    Mutta jos se kiinnostaa, niin Iherbistä saa edullisesti :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...