tiistai 31. heinäkuuta 2012
Syökö karppaaja ruskeaa kastiketta??
Tämä karppaaja syö ;)
Olen miettinyt tätä asiaa ollessani blogitauolla.
Noudatan helposti jotain linjaa pilkun tarkasti ja sitten kuitenkin sorrun pullapalaan tai kermakakkuun ja sen varjolla mätän loppupäivän kaikkea "kiellettyä" : "koska päivä on jo pilalla, aloitan huomenna uudestaan"
Karppaajalle ei periaatteessa ole mikään kiellettyä, hän vain vähentää hiilihydraatteja ja lisää tilalle rasvaa. Jo sokerin ja valkoisen jauhon poistaminen tai raju vähennys yleensä parantaa oloa ja painoa.
Miksi sitten laitan itselleni tiukkoja rajoja, kun ne eivät kuitenkaan pidä pitempiä aikoja??
Olenkin päättänyt, etten vedää niin tiukkaa linjaa enää.
Jos tekee mieli ruskeaa kastiketta tai itsetehtyä voitaikinaa, taikkapa itse tehtyä tuorepastaa, niin silloin teen sen!!
Tuorepasta,
jos teen sen omista kananmunistani ja sen rinnalle kunnon lihakastikkeen ja kasviksia, voiko se olla huonoa ruokaa??
Eihän lautasta tarvitse täyttää pastalla, vaan se on vaihtelua antava lisuke.
Mutta siihen vedän rajan, että se pitää todellakin olla itse tehtyä :D
Tämän päivän kastike oli onnistunut. Tirrasin reilun kilon lihaa runsaassa voissa ja ripottelin sekaan 30g vehnäjauhoja (21g HH) ja paistoin hyvin, ruskeaksi asti. Sen jälkeen lisäsin pakastimesta jäätyneen köntin itsetehtyä luulientä. Lientä oli noin 5-6dl.
Annoin porista tovin aikaa, että kastike sakeni ja lisäsin vielä ihan lopuksi pikkasen voita pinnalle.
Kastike oli todella hyvää!!
Sipulia ei ollut. Se olisi ollut vielä hyvä lisä.
Kastikkeen ainut miinus on se, ettei se ole gluteeniton. Mutta meidän perheessä ei ole ketään yliherkkää, joten kastike maistui kaikille.
Sadepäivän touhuja...
Kuravelliä pihalla ja sisällä tehtiin huopasaippua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Juuri noin on hyvä linja ettei vedä liian tiukoille itseään. Elämästä pitää nauttiakkin kunhan muistaa vain missä mennään.
VastaaPoistaJärkevä linjaus :) Tarkemmin kun ajattelee, ei ole väliä sillä mitä syö - määrillä vain. Ellei sitten ole taipumusta ahmimiskohtauksiin, jolloin yksi suklaapala johtaa siihen, että koko levy on syöty.
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaTuo ahmiminenhan se on se sudenkuoppa. Minulla tietyt ruuat aiheuttaa ahmimista, esimerkiksi voi + hapankorppu. En ole koskaan pystynyt syömään vain yhden, niinkuin aina aion :D
Niitä menee lähemmäs paketillinen, ennenkuin huomaakaan.
Mutta esimerkiksi tämä ruskeakastike ei tehnyt sellaista. Pitää yrittää löytää se oma ruokavalio, missä pystyisi syömään rennosti ilman häröjä... Aina se ei ole helppoa.