Koukuttavan hyviä!! |
Minä tein tämän ohjeen moninkertaisena, silloin ainakin kannattaa ehkä laittaa valkopippuria vähän vähemmän. Mutta tämä on helppo ja todella hyvä resepti. Sokeria olisi tullut minun isoon annokseen 6dl!!!! Ja vaikka en laittanut yhtään, niin nämä on oikeesti maukkaita. Ihmettelen, että miksi ihmeessä näin paljon pitäs sokeria laittaa...
500g pieniä sipuleita, varsiosa leikattuna valmiiksi pois
suolaliemi:
5dl vettä
0,5dl suolaa
sekoita kunnes suola on liennut
etikkaliemi:
0,5dl väkiviinaetikkaa
2dl vettä
2 palaa muskotinkukkaa
1 pala tuoretta inkivääriä
0,5tl valkopippuria
Kiehauta, liemi lisätään kuumana sipuleiden päälle
Huuhtele sipulit, pane ne kiehuvaan veteen ja ryöppää 1-2 minuuttia.
Huuhdo kylmässä vedessä ja kuori.
Huuhdo kylmässä vedessä ja kuori.
Lisää sipulit suolaliemeen ja anna olla noin vuorokausi tai yön yli.
Kaada suolalios pois ja keitä sipuleita noin 5min, kypsäksi asti.
Kaada keitinvesi pois ja laita sipulit lasipurkkiin.
Kiehauta etikkaliemi ja kaada sipulien päälle kuumana.
Sulje tiiviisti ja säilytä viileässä
Kaada keitinvesi pois ja laita sipulit lasipurkkiin.
Kiehauta etikkaliemi ja kaada sipulien päälle kuumana.
Sulje tiiviisti ja säilytä viileässä
Minähän vahingossa keitin kypsäksi jo eka ryöppäyksessä.
Liotin sitten sipuleita noin tunnin kylmässä vedessä, että liika suola lähti pois ja jatkoin ohjeen mukaan.
Onnistui silti oikein hyvin :)
Liotin sitten sipuleita noin tunnin kylmässä vedessä, että liika suola lähti pois ja jatkoin ohjeen mukaan.
Onnistui silti oikein hyvin :)
Näitä pitää kokeilla! Ihanaa, että voi säilöä satoa ilman sokeria.
VastaaPoista