Ihan älyttömän hyvää |
Se on kummitellut mielessäni ja nyt kaivoin pakastimesta tarjouslohen esiin!
Ruuasta tuli aivan ihanaa! En käsitä, miksi en ole aiemmin käyttänyt kesäkurpitsaa tällä tavoin!
Se on niin hyvää kun ohuena suikaleena saa vähän kypsähtää. Al dente.
Minulla oli kerma loppu ja kalaliemikin :(
Mutta silti tämä oli hyvää!
Eli tällä kertaa näin.
Laitoin kesäkurpitsaviipaleet itkemään suolan kanssa.
Pikku kattilaan, vettä ja voita ja koskenlaskijaa
Kun vesi kiehuu ja juusto on sulanut, lisäsin kylmäsavulohta.
Kun kastike porisi, lisäsin kesäkurpitsan.
Pidin levyä täysillä, kunnes se kiehui ja sammutin levyn ja annoin hautua kannen alla 3 minuuttia.
Ja sitten vain syömään!!
Kurpitsat itkemässä |
Mutta tiedän, että yksi olisi itkenyt jo haistaessaan kalan...
Ja loput olisi tykänneet kalasta, mutta pitkinhampain syöneet kurpitsat..
Mutta kyllä ne tähänkin pikkuhiljaa tottuvat :D
Kurpitsat kastikkeeseen |
Minä fanitan kurpitsaa nykyään. Haluan kokeilla kasvattaa talvikurpitsaakin, jos siitäkin saisi leikattua pastaa :)
Vinkkejä lajikkeisiin tai kasvatukseen otetaan vastaan!!
Ihana ruoka teillä ja mieti miten helppo! Kala on namia! Hassu juttu, mutta minulla on kanssa tulossa (kylmä)savukalakastike. Sopii erinomaisesti kesäkurpitsapastan kanssa.
VastaaPoistaOlen raastanut kesäkurpitsaa kuorimaveitsella ja julienne-kuorimaveitsellä, jolla saa kesäkurpitsasta spagettimaisia suikaleita ;)
Olen sen verran laiska kokki, etten jaksa edes itkettää kesäkurpitsaa. Laitan se suoraan pannulle tai kastikkeen sekaan spagettina.
Minä olen tosi huono neuvomaan ketään missään, kun teen asioita vaistolla ja fiilispohjalta... Mutta kurpitsan kasvatus varmaankin teillä onnistuisi hyvin, koska luulisin sinulla eläinten pitäjänä olevan paljon lannoitetta ja sitä kurpitsa tarvitsee, varsinkin isot talvilajikkeet. Meillä kurpitsoita kasvaa suoraan lehtikompostissa ja kasvimaalle kasatussa kasassa, jossa on lämpökompostorin tavaraa ja esim. kanin "hiekka"laatikon tuotokset. Olen nyt ollut aika ihastunut talvilajikkeisiin, koska ne oikeasti voivat säilyä ihan hyvinä tänne tammikuulle asti. Jajikkeissa en osaa neuvoa... Joinakin kesinä onnistun hyvin kesäkurpitsoiden kanssa, joskus ne mätänevät alkuuunsa, mutta sellaistahan se kasvatus on. Jokin aina onnistuu, jokin taas ei.
VastaaPoistaJa vielä noista talvilajikkeista, meillä nuorempi poika syö niitä raakana. Mieltää meloniksi kai :D
Hiidenuhma,
VastaaPoistaTodellakin helppo ja niin hyvää, että kehtaa vieraillekkin tarjota :)
Minä ajattelin eilen, että en itketä enää. Varsinkaan jos lisään kastikkeeseen kypsymään. Olen jo niin oppinut pitämääm kurpitsasta, että menee vaikka raakana. Kieltämättä itketetty on parempaa raakana. Se muuttuu jotenkin mehevämmäksi.
Tuollainen julienne kuorimaveitsi meni ostoslistalle :)
Mannukka, olipa kiva kuulla!! Odotan kyllä innoissaan kesää.
Kasaanpas kanalan ja lampolan kuivikkeita kunnon kasan jollekkin aurinkoiselle paikalle.
Pitää vain aluksi peittää se, koska vapaana olevat kanat levittävät valtavatkin kasat ympäriinsä :D
Oletko kokeillut spagettikurpitsaa?
PoistaHei Anonyymi! Olen joskus kauan sitten maistanut! Mutta aion kokeilla kesällä kasvattaa jos löydän siemeniä! :)
Poista