Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 2. tammikuuta 2012

Tattari-mantelisämpylöitä, gluteeniton, hiivaton

Nämä olivat pehmeitä!??
Kokeilin piruuttani tehdä happamella tattarijuurellani sämpylöitä.
Minulla oli puoli kiloa tätä taikinaa. Lisäsin siihen 1tl ksantaania hyvin sekoitellen ja muotoilin öljyisin käsin sämpylöitä.
Laitoin ne liinan alle lämpimään paikkaan koko yöksi ja aamulla paistoin lapsille.
Sämpylät olivat kohonneet hieman. Ei siis läheskään kuten hiivataikinalla, mutta sen verran, että koostumus oli kuin oikeassa sämpylässä :)
Eivät kiviä kuten ajattelin ;)

Jos taikinaan lisäisi hiivaa, saisi sämpylät kohoaman nopeammin. Mutta onnistuivat näinkin.


En uskaltanut paistaa liian kauan.

Tämä oli kiva kokeilu, mutta itse tykkään ohuesta rieskasta enemmän. Se toimii paremmin päällisten kuljetusalustana. Sämpylä on turhan paksu halkaistunakin.


5 kommenttia:

  1. Mikä on ksantaani ja mistä sellaista saa? Ei varmaan tavallisesta ruokakaupasta.

    VastaaPoista
  2. Löysin omani S-marketista, psylliumin vierestä.
    Se on sellanen paranneaine gluteenittomaan leivontaan :)
    Pitäs olla ihan turvallinen

    VastaaPoista
  3. Kiitos tiedosta :) Eikun kauppaan etsimään.

    VastaaPoista
  4. Hei!
    Minulle pitää näemmä vääntää rautalangasta :) Mutta kun olet säästänyt jääkaappiin taikinajuurta ja haluat leipoa lisää leipää, niin lisäätkö siihen keitettyä vettä? Kuinka paljon? Entäs jauhojen määrä?
    Marika

    VastaaPoista
  5. Minä en ole jaksanut keittää. Varmasti olis parempi.
    Olen siis ottanut juuren jääkaapista, lisännyt 2-4dl vettä ja 60-120g jauhoa ja antanut hapantua 25-30asteessa vuorokauden taikka yön yli.
    Otan sitten puolet juuresta taikinaan ja puolet takaisin jääkaappiin.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...