Nämä olivat pehmeitä!?? |
Minulla oli puoli kiloa tätä taikinaa. Lisäsin siihen 1tl ksantaania hyvin sekoitellen ja muotoilin öljyisin käsin sämpylöitä.
Laitoin ne liinan alle lämpimään paikkaan koko yöksi ja aamulla paistoin lapsille.
Sämpylät olivat kohonneet hieman. Ei siis läheskään kuten hiivataikinalla, mutta sen verran, että koostumus oli kuin oikeassa sämpylässä :)
Eivät kiviä kuten ajattelin ;)
Jos taikinaan lisäisi hiivaa, saisi sämpylät kohoaman nopeammin. Mutta onnistuivat näinkin.
En uskaltanut paistaa liian kauan. |
Tämä oli kiva kokeilu, mutta itse tykkään ohuesta rieskasta enemmän. Se toimii paremmin päällisten kuljetusalustana. Sämpylä on turhan paksu halkaistunakin.
Mikä on ksantaani ja mistä sellaista saa? Ei varmaan tavallisesta ruokakaupasta.
VastaaPoistaLöysin omani S-marketista, psylliumin vierestä.
VastaaPoistaSe on sellanen paranneaine gluteenittomaan leivontaan :)
Pitäs olla ihan turvallinen
Kiitos tiedosta :) Eikun kauppaan etsimään.
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaMinulle pitää näemmä vääntää rautalangasta :) Mutta kun olet säästänyt jääkaappiin taikinajuurta ja haluat leipoa lisää leipää, niin lisäätkö siihen keitettyä vettä? Kuinka paljon? Entäs jauhojen määrä?
Marika
Minä en ole jaksanut keittää. Varmasti olis parempi.
VastaaPoistaOlen siis ottanut juuren jääkaapista, lisännyt 2-4dl vettä ja 60-120g jauhoa ja antanut hapantua 25-30asteessa vuorokauden taikka yön yli.
Otan sitten puolet juuresta taikinaan ja puolet takaisin jääkaappiin.