Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 31. tammikuuta 2012

Pinaattinen pannuleipä

Väri ei kuvassa näy oikein hyvin

3rkl mantelijauhetta
1rkl kookoshiutaleita
0,5tl leivinjauhetta
3-4rkl juustoraastetta
kananmuna
2rkl pinaattia tai ryöpättyä nokkosta
Siemeniä päälle

Ainekset sekaisin ja pannulla paitetaan rasvan kanssa molemmin puolin.
Tavallinen pannuleipä
Minulla oli näköjään uunipannuleipäkin (ei meinaa enää edes muistaa mitä kaikkea on tehnyt)

Minulla on tässä keväällä pakastettua nokkosta. Nokkosen pakastus on ollut hieno juttu. Ovat säilyneet pakkasessa hyvin. maku ja väri säilyneet, joten oletan ravinteidenkin säilyneen.
Ainut mutta on pakastimeen hukkuminen...
Ensi kesänä pakastan ja pakkaan johonkin laatikkoon, että löydänkin ne tarvittaessa.
Aion kokeilla lehtikaalin kasvatusta myös. Olisi hyvä lisä nokkosten rinnalle.


10 kommenttia:

  1. Nokkonen on kyllä ykkönen ja pannuleivät näyttävät jälleen herkuilta :)

    VastaaPoista
  2. Eihän ne ravinteet pakastuksessa mihinkään häviä, vasta sitten, kun niitä aletaan sulattaa/keittää tm. lämmittää.

    VastaaPoista
  3. Pakastitko tuoreeltaan vai ryöppäsitkö ensin?

    VastaaPoista
  4. Suosittelen lämpimästi sitä lehtikaalia! Tosi helppo kasvattaa ja satoa voi kerätä vielä ensimmäisten pakkasten jälkeen ja vaikka vielä vähän lumen altakin. Niin kauan kuin näyttää elolliselta ja näyttää muuten kauan! Nyt olen hankkinut useammanlaisia lehtikaalin siemeniä. Olen itse säilönyt sitä pakastamalla pusseissa sellaisenaan: http://sininentupa.blogspot.com/2011/09/sadonkorjuuta-ja-sailontaa.html

    VastaaPoista
  5. Kannattaa kerätä ne lehtikaalit ennen jäniksiä...
    Viljely oli helppoa. Esikasvatin keväällä ja istutin alkukesästä pienet taimet maahan. Säästyivät ötököiltä.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kovasti kommenteista.
    Minä ryöppäsin nokkosen ennen pakastusta.

    Olipa kiva kuulla tuosta lehtikaalista!! Takuulla kokeilen kasvattaa. En ole mikään viherpeukalo, mutta eiköhän sitä opi jotain helppoa kasvattamaan.

    VastaaPoista
  7. Täällä Oulun lähiseudulla olen kokeillut pari kertaa kasvattaa joitakin kaaleja. Lehtikaali siis kasvoi hyvin.
    Keräkaaleihin on tullut kaalimatoja riesaksi asti, en aio enää kokeilla (?). Varsinkin kun kaupasta saa syksyisin kaalia tosi halvalla.
    Parsakaalit on kasvaneet mukavasti, olen saanut valmiita pikku taimia. Niihin ei ole tullut tuholaisia ollenkaan.
    Kukkakaalia on ollut kerran, puolet sadosta (muutama taimi) tuhosi joku ötökkä.
    Muutama oma kyssäkaali on ollut. Ne ovat omasta pellosta otettuina tosi herkullisia.

    VastaaPoista
  8. Kiitos kovasti vinkistä!! Jätän suosiolla kaalin kauppaan :)
    Parsakaalia olisi todella kiva kokeilla ja kyssäkaalia!!

    VastaaPoista
  9. Hei vaan Kotiäiti pitkästä aikaa ♥
    Sattuipa vielä hyvin, että sinulla oli tässä mukava ohjekin, kun illalla mietin, miten voisin pinaattia käyttää karpaten näissä leivonnoissa.
    Itse en käytä tuota mantelijauhoa, ostin kyllä ja aion kokeilla, teen pannarit Psylliumjauheesta, oletko kokeillut, olet varmaan, mutta minä tässä vähän aikaa sitten ekaa kertaa, ja ompa sitten hyvä juttu sekin.
    Huomenna teen siis pinaatti pannarin tähän malliin, kiitos!
    Sama täällä, olen hukkua pakastimiin, en ikinä muista niitä syksyllä merkata, ja sitten en ikinä myöskään muista mitä sieltä löytyy.
    Iloinen yllätys oli tänä aamuna yksi lakkapaketti ilman sokeria.
    Vois syödä joku päivä leipäjuuston kera.
    Karpaten mennään taas.
    Iloista helmikuuta!

    VastaaPoista
  10. Kiitos Seija!!
    Mukavaa karppausta sinulle. Taidan tulla kotikokkiin tarkastelemaan, mitä ohjeita olet sinne lisännyt :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...