Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Hei me karpataan, Paella

Mahottoman hyvää!

Kokeilin Hei me karpataan, ruokalistalta Paellaa ja tarjoilin sitä kahdelle ystävälleni.
Ja ruoka maistui!! :)
Todella hyvää!! Oikeestaan älyttömän hyvää :D


Aloitin kaksi päivää aiemmin ottamalla kanoja sulamaan pakastimesta. Tässä on kaksi nuorta kanaa syksyn teurastuksista.
Annoin kanojen sulaa rauhassa jääkaapissa.



Seuraavana päivänä hieroin pintaan öljyä, suolaa ja paprikajauhetta
Tökkäsin lihamittarin rintaan ja paistoin kunnes oli 75 astetta, tämä ei ollut riittävä. Ehkä kotikanan rinta on niin ohut, että lintu ei kerkeä kypsyä kokonaan siinä asteessa.
Kokeilen ensi kerralla laittaa mittarin jalkaan


Rinta 75 astetta, mutta takaisin uuniin!


Kun kana oli jäähtynyt perkkasin sen valmiiksi ja sekoitin lihat pannuun valuneeseen rasvaan ja laitoin jääkaappiin.

Tuliaisiksi saamani sahrami


 Seuraavana päivänä eli tänään, aloitin Paellan teon.

Suikaloin 500g kaalta
kaksi isoa sipulia viipaleina
ja paistelin niitä voissa ja öljyssä
kun ne olivat kypsiä lisäsin suolaa ja sahramin

Lisäsin sitten pakastimesta paprikaa ja grillatun kanan lihat.
Sitten lisäsin 350g katkarapuja ja 200g vihreitä pakasteherneitä ja  mustia oliiveja.
Kuumensin ja ihan lopuksi purkillisen simpukoita


Kaikki pannulle ja kuumennetaan





6 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta reseptiltä, pitää joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania nämä ohjeet :))

    VastaaPoista
  3. Herneet ei oo karppiruokaa, mutta muuten kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Olen eri mieltä :D Karppaaja voi syödä ihan mitä haluaa. Mutta yleensä hän rajoittaa hiilareita.
    Jos yhdessä ruuassa päivässä on herneitä, niin ne kyllä mahtuu hyvin monen karppaajan hiilarimääriin.
    Hiilarimäärät ovat kuitenkin hyvin yksilöllisiä. Jokainen koostaa ruokansa kuten haluaa ja jättää herneet pois jos tuntuu rajat paukkuvan

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...