Ai että oli taas hyvää! |
Tänään kokeilin Hei me karpataan ruokalistalta torstain lounaan.
Lapset tykkäsivät ihan hirveesti!! Kesäkurpitsakin upposi vaikka osa pikkaisen vierasti.
Minun mielestä taas onnistui huipusti! Ja vauva!! Söi kesäkurpitsaa ihan tosisaan :)
Olen joskus aiemmin kokeillut kesäkurpitsapastaa. Mutta siinä ohjeessa ei kurpitsaa itketetty. Kurpitsa oli minun mieleen liian mössöä. Tai sitten keitin liikaa.
Nyt itketin reilusti ja rauhassa kurpitsa viipaleita ja keitin kiehuvassa vedessä 3 minuuttia. Lopputulos oli mainio :)
Elikkäs meillä tämä meni näin:
900g jauhelihaa
900g tomaattimurskaa
valkosipulia, sipulia
paprikaa
etikkaa 1,5rkl
suolaa 1tl (soijakastike oli loppu)
Kesäkurpitsaa
suolaa
kurpitsa itkee |
Jätin kurpisat valumaan ja aloitin jauhelihan paiston.
Jauheliha paistettiin sipulien kanssa ja sitten lisäsin tomaattimurskan.
Annoin kuplsitella ja hautua rauhassa. Ainakin 30min ja lisäsin sitten paprikan ja suolan ja etikan, kuumensin ja jätin kannen alle. Sammutin levyn.
Sitten otin laajapohjaisen kattilan ja lisäsin vähän vettä ja suolaa. Vettä sen verran, että saisin kurpitsat mahtumaan juuri ja juuri.
Odotin, että vesi oli kiehuvaa ja lisäsin kurpitsa viipaleet kiehuvaan veteen. Laitoin ajastimen kolmelle minuutille ja kun viipaleet olivat kiehuneet sen kolme minuuttia kaadoin lävikköön ja annoin vähän kuivahtaa kuuman kattilan yllä.
Kurpitsa kiehumassa. |
Vauvakarppi rakasti kurpitsaa! |
Fit-Karppaaja-lehdessä oli karppaajan carbonaran resepti. Siinä tehtiin kesäkurpitsasta pienempiä suikaleita ja paistettiin pannulla hetki. Maikasta oli.
VastaaPoistaMinä hetken mietin tuota paistamista!!
VastaaPoistaKokeilenpa ensi kerralla!! Kiitos :)
Oi nam! Minäkin olen aiemmin pannulla tehnyt. Enkä koskaan jaksa itkettää niitä :D
VastaaPoistaVauva on niin suloinen :)
Täälläkin on kesäkurpitsa"pasta" kuulotettu vaan pannulla pikaseen ei tuu mössöö. :)
VastaaPoistaMinulla kesäkurpitsatagliatelle on onnistunut parhaiten, kun olen kuorinut kesäkurpitsat ja poistanut niistä pehmoisen keskustan siemenineen ensin. Sitten vedellyt suikaleiksi juustohöylällä, ja laittanut lopuksi ihan vaan kastikkeen sekaan hautumaan pikku hetkeksi. Olen tehnyt kermaista savukalakastiketta niille yleensä.
VastaaPoistaPannulla paistamista en ole edes kokeillut, täytyy joskus yrittää.
Siis ihan tuorepastan tapaan!??
VastaaPoistaTuo kermainensavukalakastike kuulostaa niiiiin ihanalta!!