Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Porks rinds/cracklins, siannahkanaksu, Tee se itse



Paranneltu versio

Päivitän tätä naksuohjetta, koska nyt tiedän sen salaisuuden :)
Kaupasta saatavat naksut ovat hyvin kuohkeita ja sellaisia popcornimaisia. Olen koittanut surffailla niihin ohjetta, mutta jostain syystä en ole löytänyt.

Nyt sitten löysin ratkaisun ihan vahingossa. Salaisuus on tupla kypsennys!!
Nahka tulee ensin paistaa vaikka uunissa. 160 astetta ja noin 1,5-2h.
Hyvää tulee jos nahan suolaa ja maustaa, minä maustoin maustepippurilla. Hieroin siis suolaa ja maustepippuria nahkaan.

Sitten kun nahka on jäähtynyt, se laikataan vaikka keittiösaksilla paloiksi. Mukaviksi suupaloiksi.
Ja tämän jälkeen nahka uppopaistetaan :)
Ei tarvitse rasvaa mitenkään ihmeellisesti. Itse paistoin vain runsaammassa voissa.

Kun palat paistaa uudelleen, niin ne muuttuvat?? Alkavat poksua ja niihin tulee ilmakuplia ja sitkeä nahka muuttuu helposti syötäväksi ja pehmeän rapeaksi!?? Samanlaisiksi kuin kaupan pork rindit!!??

Kannattaa kokeilla!! Tämä versio nimittäin kelpasi kaikille.

Possun nahkaa taas saa esimerkiksi PÖNTIÖLTÄ. Tämä ei ole maksettu mainos :D
Mutta pakko kehua, koska me tilasimme Pöntiöltä viimeksi tuoreen joulukinkun ja se oli yhtä hyvää, kuin kotipossu oli??
Nyt sitten etsin läskiä, suolaläskiä varten ja Pöntiöltä se onnistui!
Eli etsi kauppa, jossa myydään pöntiön lihatuotteita ja pyydä lihatiskiltä tilaamaan läskiä nahkoineen.
Sain 5 kiloa ja läski maksoi 3 euroa kilo. Pöntiöltä voi hakea myös suoraan, niin ei tarvitse maksaa kaupan lisiä.

Tässä Pöntiön läskiä nahkoineen






Jätän tuohon alle ton edellisenkin kokeilun. Hyviä ne oli nekin :)





23.10.2011


Parempia kuin kaupan! Paljon parempia :)






Okei, surffailin paljon netissä näistä ja sain tällaista tietoa. Yleiseti puhutaan pork rindeistä, mutta oikein asiaan perehtynyt tietää, että rind on tehty pelkästä silavasta ja cracklinissa on nahkaa ja silavaa ja joskus jopa lihaakin mukana. Mutta Pork rind on yleistynyt nimi kaikille.

Suurin osa tekee uunissa paistaen.
Lämmitä uuni 160 asteeseen ja paista nahan paloja 1,5-3h. Voit ripotella päälle suolaa jos haluat.

Minusta ne vain näyttivät aina lähinnä karrelle palaneilta :)
Pitää sitä kuitenkin joskus kokeilla.

Minä siis uppopaistoin, nämä uppopaistetaan perinteisesti laardissa, sitä ei tietenkään ole kaikkien saatavilla, joten mikä tahansa uppopaistoon sopiva öljy passaa. Ja miksi ei Ghee myös!?
Minä en kuitenkaan pitänyt öljyä hirveän kuumana, koska en halunnut kivikovia ja ruskeita vaan rapsahtelevia ja kullanruskeita. Kuumensi öljyn ja pidin levyä 6 ja välillä 7.

Minulla oli siis käytössä laardia, koska olen tehnyt sitä itse.



Lämmitin 500g laardia. Sitä oli ihan liikaa. Vähempi olisi riittänyt.

Naksut paistumassa, aikaa meni noin 10-15min. Eli rasva ei ollut liian kuumaa.








Uppopaistaminen

Suolaa nahka kevyesti edellisenä iltana ja anna olla suolassa yön yli.
Leikkele nahka sopiviksi paloiksi ja jäähdytä vielä jääkaapissa.

Lämmitä rasva, ei liian kuumaksi. Sellainen pieni porina on hyvä.
Paistele naksut sopiviksi. Eli maistele välillä. Minä maistelin kahdesti ja vasta kolmannella kerralla olivat kivan rapsakoita.




TÄSSÄ ON KARVOJA!!??

Eli, minullahan oli taas oman possun nahkaa :D ja siinä ei kaikkia karvoja ole hirveen tarkasti poistettu. Eli sellanen pikku harjas sänki on paikka paikoin...
Mutta olkaa huoletta, sitä ei ole kaupan nahoissa joten rohkeasti kokeilemaan!
Minä en niin pikku sänkeä hätkähä vaan söin hyvällä ruokahalulla :)






Loppujen lopuksi kaikkien mielestä oli ihan hyvää. Tytöt tykkäsivät pehmeämmistä ja minä kaikista rapsakoimmista. Eli ehkä eri kokoiset palat vois olla hyvä? Isommat jäisi pehmeämmiksi.

Poika oli nirsoin ja maisteli vain. Häntä häiritsi karvat liikaa :D
Ehkä seuraava possu pitää kaltata tarkemmin...
 

2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...