Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 9. joulukuuta 2011

Itse tehtyä makkaraa ja pihvejä

Makkarat keitettyinä
 Ulkonäkö muuttuu, kun makkarat paistetaan. Makkarat ovat siis kypsiä, mutta paistamalla saa kuoren rapsakammaksi ja siten maistumaan ja näyttämään hyvältä.

Minä en paistanut vaan pakastin kaikki.

Makkarat on tehty tällä perusohjeella, siellä on neuvottu alusta asti.

Lihana oli kesäpossua ja lammasta

Paprikaa, sipulia ja valkosipulia

porkkanaa

Ja tässä makkarataikina
 Tein siis perusohjeella, mutta eri maustein.
Tällä kertaa oli paprikaa, valkosipulia ja sipulia. sekä porkkanaa.

Taikina:

Erittäin rasvaista lihaa 5600g
kasviksia 1600g
Suolaa 11tl

Suola oli sopiva ja kasvikset antoivat raikkaan ja ihanan maun!! Todella hyvä taikina tuli ja olen tyytyväinen :)


Makkaraa tuli 2,5 metriä. Sitten loppui suoli kesken.


teimme lihapihvejä lopputaikinasta

 
Riitti pakastimeen asti.


Vakumoin sievästi, muuten vakuumikone imee rasvat pihveistä
 Pakastelin pihvejä aamiais annoksiin. Mukavaa ja maukasta vaihtelua aamiaisiin.

Paistinrasva talteen.

Makkaroiden keitinliemen otin talteen ja lykkäsin sinne lampaanluita ja pari kanaa. keittelin sitten muutaman tunnin.
Nyt on maukasta lihalientä myös.

6 kommenttia:

  1. Ihanaa, itsetehtyä makkaraa! Makkaranteko on ollut listallani pitkään, mutta aina siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. Taas alkoi tehdä mieli tehdä makkaraa :)

    VastaaPoista
  2. Hih, mäkin tein pari päivää sitten makkaraa, peräti kolmea eri laatua! Joskin hiukan erilaista kuin sulla :)

    VastaaPoista
  3. Tuli vesi kielelle, maukkaan näköistä.

    VastaaPoista
  4. En ole eläissäni syönyt tai maistanut kotitekoista makkaraa. Voisin kuvitella aika herkuksi!

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia kommenteista!!
    Homma ei ole niin työlästä kuin luullaan. kunhan siivoaa välillä. Muuten tulee liian iso sotku ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...