Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 29. joulukuuta 2011

Joulun soseet, ei laatikot

Tänä vuonna ilman imellytystä
 Meillä ei lapsuudessa laatikoita pidetty suomalaisen perinteen mukaan uunissa.
Tehtiin lanttu- ja hernesose. Jotka sitten vain lämmitettiin voin kera ennen ruokailua uunissa.
Maku on raikkaampi ja vähemmän makea.

Tänä vuonna tein siis vain soseet.


Lanttu keitetään miedosti suolatussa vedessä ja soseutetaan.
Mausta suolalla ja voilla mieleiseksi. Minä lisäsin voin vasta lämmittäessä pinnalle.
Tänä vuonna keitin lanttua puolet vähemmän 2 kiloa. Siitä tuli kaksi 700g foliorasiaa. Se riitti hyvin. Toinen rasia jäi välipäiviksi.

Herneet taas keitetään vähässä vedessä paksuksi puuroksi.
Minulla oli 500g turvotettuja herneitä ja litra keitin vettä.
Mausta suolalla ja voilla. Tähänkin lisösin voita vasta lämmittäessä.

Tein molemmat soseet edellisenä päivänä ja lämmitin uunissa ennen ruokailua.


Uunista otettuna
Perinteisen Hernetuuvingin ohje
Ja perinteisen Lanttulaatikon


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...