Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 15. joulukuuta 2011

Lintupaistin täyte Olliverin tyyliin

Linnun täytettä ja kukkismuusia

Tämä ohje on Jamie Olliverin jouluohjelmasta. Se on tarkoitettu kalkkunan täytteeksi, mutta sen verran monta ankkapaistia tehneenä tiedän, että sopii myös ankkaan ja ihan mihin lintuun vain. Kanaan varsinkin, jos tekee oikein rasvaisesta possusta.

Leivänmurujen sijaan käytin Pofiber-perunakuitua. Ihan vain siksi, että se sitoisi rasvaa, eikä rasva valuisi pannuun. Minä unohdin sen kylläkin taikinasta, joten ripottelin vain päälle. Toimi hyvin, mutta olisi ollut vähän kauniimpi varmaan taikinassa.

Ensimmäisellä maistelulla oudot mausteet maustuivat kummalliselle ja ensimaku oli, etten tykkää. Mutta täytyy sanoa, että joka maistamisella tykästyin lisää ja nyt tämä täytyy tuomita herkulliseksi :)

Jamie paistoi uunipannulla osan ja ripotteli pinnalle kastanjaa. Minä laitoin sen sijaan Cashew-pähkinöitä ja se toimi mainiosti :)


Rosmariinin tilalta taas timjamia.
 Resepti

1kg possunlapaa tai muuta edullista ja rasvaista osaa
suolaa (noin. tl)
valkopippuria (laitoin tl )
muskottipähkinää puolikas raastettuna (laitoin tl)
puolikkaan sitruunan kuori
pari vetoa appelsiinin kuorta
salviaa muutama oksa
rosmariinia muutama oksa
pekonia 2 viipaletta
2 isoa hopeasipulia
Pofiber 3rkl

Jauha liha yleiskoneessa karkeaksi jauhelihaksi.
Sekoita sipulit ja pekoni ja perunakuitu Pofiber ja mausteet sekaan.

Tunge täyte raakana lintuun.

Jos paistat, lisää päälle paahdettuja kastanjoita taikka Cashew-pähkinöitä.

Osa pannulle ja osa pakkaseen lintua varten

Uunista tulossa, pofiber pinnalla on ruma. Sekoita taikinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...