Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Lampaan viulu pihveiksi

Marinadi oli onnistunut :)




Meillä ei lammaspaisti ole kovin suosittu.
Pihvinä lammas valmistuu nopeammin ja on minustakin maukkaampaa :)

Niinpä sahasin pienen pässin koko takajalan pihveiksi.
Pässi oli nuori oinas. 6kk
Liha on todella mureaa ja mehukasta ja yllättävän miedon makuista. Nuorta oinasta voi suositella niillekkin jotka vierastavat lampaan ominaista makua. (se EI ole villasukan maku ;) )
Rasvassa on voimakkaampi maku, joten se kannattaa aloittelijan poistaa paistamisen jälkeen :D. Rasva ei siis anna lihalle pahaa makua, vaan päinvastoin mehevöittää lihaa.
Mutta lampaan lihasta pitävälle rasvakin maistuu vain hyvälle.



Marinadia hierotaan pihveihin


Sahasin siis kinkun pihveiksi ja tein marinadin



merisuolaa
rosmariinia
mustapippuria
meiramia
korianterinsiemeniä
valkosipulia
oliiviöljyä
 
 
Laitoin mikseriin suolaa pari ruokalusikallista ja sitten ihan vain summalla yrttejä.
 Oman maun mukaan mistä pidän. Rosmariinia meni noin tl ja meiramia puolikas. Korianterinsiemeniä myös puolikas tl. Mustapippuria tais mennä tl, tykkään niin pippurista.
Valkosipulia lisäsin isoja kynsiä 6kpl. Mutta vähempikin riittäisi tai enemmänkin olisi voinut laittaa.
Jauhoin sitten kaikki tahnaksi ja lisäsin extraneitsyt oliiviöljyä kunnes tahna oli sellaista helposti levitettävää.
 
 
Tahna on siis hyvin suolaista , joten sitä hierotaan ohuelti lihan pintaan.
 







Lapset hoiti vakumoinnin

Hieroin jokaisen pihvin pintaan maustetahnaa ja sen jälkeen vakumoin pusseihin annoksiin.
Pakkasimme pihvit omiin pusseihin, koska kukaan muu ei aikonut syödä Oinasta kuin minä :D

Mutta ainakin äsken lautaseni ympärillä oli monta kerjuria!! Liha oli todella hyvää!


Tarkista, että vakuumi on pitävä


Vakumoidut lihat voi heti pakastaa tai jättää viikoksi maustumaan jääkaappiin. Käyttää heti tai pakastaa.


Tämän paistoin seuraavan päivänä

Paistoin pihviä molemmilta puolilta noin 7-10 minuuttia.
Viereen pilkoin parsakaalia, joka kypsyi voissa.
Koko annos oli todella maukas!





Meilläkin on kevät !!!














 

8 kommenttia:

  1. Herkullisen näkönen annos,nam..ja nuo vuohen ja lampaan vauvat on ihania:) Kanatkin siellä kuoputtaa.

    VastaaPoista
  2. Täytynee jossain vaiheessa kokeilla tätä reseptiä, itse en ole lampaan lihan suuri fani ja yleensä syönkin sitä vain kerran vuodessa pääsiäisenä. Mies kuitenkin pitää lampaasta enemmän kuin minä, joten ehkäpä voisi kokeilla jotain tämän tyylistä joskus.

    Johan sitä kevättä onkin odotettu, kyllä se pikku hiljaa...

    VastaaPoista
  3. Meillä tykätään lampaasta, mutta meillä ei olekkaan kotona tuollaisia suloisia villapalloja kuin teillä ;)

    Hyvä idea tehdä pihvejä viulusta. Antaa enemmän mahdollisuuksia. Marinadikin kuulostaa erinomaiselta.

    ps. Kiva nähdä taas sinuakin!

    VastaaPoista
  4. Saako teillä tulla käymään? :-D

    VastaaPoista
  5. Ihania keväisiä kuvia. Tällaisen elämän mäkin haluan. Perhe, koti maalla ja eläimiä. Voih..

    VastaaPoista
  6. Meillä lapset rakastaa ylikypsää karitsan- tai lampaanviulua. :) Paistopussissa se on niin helppo tehdäkin.

    VastaaPoista
  7. Eiks toi 7-10 minuuttia per puoli paistoa ole aika paljon, ei noi pihvit nyt ei mitään ekstra paksuja näytä olevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei kukaan syö vähänkään punertavaa. Itekkin tykkään ennemin ylikypsästä kuin vähänkään punertavasta.
      Tätähän voi paistaa oman maun mukaan.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...