ruuan lisukkeena todella hyvää Parhaimmillaan kun antaa vanheta tölkissä noin neljä viikkoa |
Valkokaali ohuina viipaleina
3-4 porkkanaa ohuina viipalaina tai raasteena
Paprika ouhina viipaleina
kukkura teelusikka suolaa
Etikkaliemi :
4dl valkoviinietikkaa
1dl vettä
2rkl intiaanisokeria, voi varmaankin jättää pois jos haluaa
sokeria oli alkuperäisessä ohjeessa paljon, että oman maun mukaan voipi lisätä
sokeria oli alkuperäisessä ohjeessa paljon, että oman maun mukaan voipi lisätä
2tl suolaa (ei lisättyä jodia tai lisäaineita, harmaannuttaa lientä)
2tl sinapinsiemeniä
2tl sellerinsiemeniä (voi jättää pois)
Kun olet viipaloinut kasvikset, ripottele suolaa päälle ja anna kasvisten itkeä tunnin.
Siivoa jäljet ja kiehauta etikkaliemi sillä aikaa.
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehuta yhden minuutin ajan.
Uunita lasitölkit 100 asteessa ja kiehauta kannet vedessä
Laita kattilaan vettä vähän yli puolen välin ja laita kiehumaan
Pakkaa sitten raaste tiukasti tölkkiin jätä noin 2cm tilaa.
Kaada liemi tölkkeihin ja jätä 2cm tilaa.
Pyyhi etikkaan kastetulla puhtaalla liinalla tölkkien reunat ja sulje kannella.
Laita suljetut purkit kattilaan. Veden tulee ylittää purkit vähintään 2-3cm
Kun vesi kiehuu, katso kellosta 15 minuuttia.
15 minuutin jälkeen nosta purkit sievästi liinan päälle jäähtymään.
Älä koske kansiin, ne ovat pullistuneena, mutta onnistuneen tölkityksen jälkeen napsahtelevat alas.
Anna olla pöydällä 24h. Jos sinetti on yhä paikallaan säilö tölkit viileään. Pitäisi säilyä kuukausia jopa vuodenkin!
Jos joku tölkki ei napsahda alas, käytä se heti. Säilyy jääkaapissa muutaman viikon hyvänä.
Meillä kesäpossut juoksevat yhä pihalla... |
Ja lapset toivottavat hyvää itsenäisyyspäivää! |
Ihana kuva lapsista:) ja tuota kaalipikkelssiä pitääkin kokeilla!
VastaaPoistaterv, Janna