Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 27. marraskuuta 2010

Lanttulaatikko karpille Jouluksi


Tässä valmis laatikko on jäähdytetty. Ja menossa pakastimeen.
Otan sulamaan 22 päivä jääkaappiin. Ja lämmitän noin 100 asteisessa uunissa jouluna.
Varaan aikaa vähintään tunti.

4kg lanttua
250g suolaista voita
n.1dl kermaa
suolaa maun mukaan. Varovaisesti. Uunissa maut voimistuu.

Kuori ja pilko noin 4 kiloa lanttua
Keitä latut vähässä vedessä, kunnes ovat pehmeitä.
Se kestää kauan. Yli tunnin.

Kaada vedet pois ja lisää 250g suolaista voita.
Aloita sauvasekoittimella muusaus ja lisää kermaa noin desi. Tarkista suola.

Kaada sössö voideltuun uunivuokaan ja taputtele tasaiseksi. Voit tehdä pinnalle lusikalla tai haarukalla koristeet.
Vuole juustohöylällä voita reilusti pinnalle.

Paista 200 asteessa tunti. (minun uunissa hieman liian kuuma 180 olisi ollut parempi)
Laske sitten lämpö 150 ja paista tunti. Sammuta uuni ja anna olla vielä tunti jälkilämmöllä.

Jäähdytä nopeasti ja pakasta jäähtyneenä.

Päivitin tämän viimevuotisen jutun tänään.
Olen joskus lisännyt tähän makeutusjauhetta, koska alkuperäiseen tulee siirappia. Mutta se on täysin turhaa. Uunissa lanttu makeutuu kypsyessään.
Ja tämä maistuu ihan tavalliseenkin suuhun tarpeeksi makealta. Melkeinpä vain paremmalta! Monet laatikot ovat turhan makeita.

Nyt on laatikko 180 asteessa uunissa ja joulun valmistelut jo aloitettu!!?? :D


Hernelaatikko

2011 tein soseet ilman uunitusta 

7 kommenttia:

  1. Ihanaa ,lanttulaatikkoa, meillä myös tehdään pian. Ihania herkkuja olet touhunnut laitella taas kotiäiti!

    VastaaPoista
  2. Olenkin pohtinut osaisinko tehdä itse lanttu- porkkanalaatikkoa.
    Täytyy kokeilla. :)

    VastaaPoista
  3. Pikku vinkki:
    Lantut keittyvät nopeammin, kun ne pilkkoo pieniin paloihin.

    VastaaPoista
  4. Kiitos :)
    Mutta en ole ihan varma pilkonko kuitenkaan. Olen miettinyt, että katoaako siinä enemmän makua ja vitamiineja?
    En siis tiedä, mutta niin arvelen.

    VastaaPoista
  5. Eikös maut ja vitamiinit katoa keitinveden mukana...

    VastaaPoista
  6. No ei se maku ainakaan kokonaan katoa. Mutta siksi juuri keitän ennemin kokonaiosena ja mahd. vähässä vedessä. Ja suola vedessä auttaa myös pitämään maut sisällä.
    Vosihan sitä kokeilla keittää kuorineen ja kuoria kypsänä??

    VastaaPoista
  7. Vinkki ½ keitinvettä kerman määrästä ja ON parempaa.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...