Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 29. syyskuuta 2009

Hernekeitto Lapsille, päivällinen



Olen päättänyt, että hernekeitto on sopiva ruoka karppaaja perheeseen. Saa korjata jos olen väärässä! :)
Mies tykkää paksusta keitosta, joten tämä on sen mukaan tehty.

Tätä teki itselläkin mieli :) Voisilmällä söivät ja hyvää oli.

Leikkaa pussi kokonaan auki, muuten lapset
onnistuu pudottamaan herneitä joka paikkaan
Luomuherneissä on enemmän "rumia" ,
onneksi on työvoimaa perkkaamiseen


Hernekeitto, tuhti sellainen

500g kuivattuja vihreitä herneitä
500g kuivattuja keltaisia herneitä
Liota kylmässä runsaassa vedessä yön yli

750-800g Karjalanpaistilihaa
3l vettä
sellerin varsi
10kpl maustepippuria
10kpl mustapippuria
10kpl kokonaista mausteneilikkaa
1-2tl suolaa

Pilko liha ja
keitä ensin liha mausteiden kanssa noin tunti.
Melkein kannattaa tehdä se pienemmässä kattilassa ja vaihtaa sitten lopulliseen, missä keiton tekee. Lihasta lähtee niin paljon vaahtoa ja se sotkee koko kattilan.
Samalla kun vaihdat kattilaa voit poimia lapsia kiusaavat pippurit ja neilikat pois ja tieten selleri.
Laita sitten lihojen sekaan liotetut herneet ja jatka keittämistä. kun kiehuu laske lämpö alas 2:lle
ja anna kiehua vähintään tunti. Kuitenkin kunnes herneet on pehmeitä. Sammuta sitten levy ja anna hautua ruokailuun asti.
Tämä on hyvä ruoka pakastaa annoksiin. Mutta jos jäähdytät hyvin ja säilöt kylmässä niin säilyy 3-4 päivää hyvin. Lämmität sitten vain annos kerrallaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...