Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Hyvä-karpin riisipuuro, Ohrapuuro


Tein periaatteessa ihan tavallisen riisipuuron ohjeella, käytin täysjyväriisiä. Liotin vain riisiä yön yli ja käytin maitona tinkimaitoa.
Ensi kerralla liotan maidossa. Minusta hieman oli vetinen maku ryyneissä.
Muuten oli hyvää. Ihan kaikki eivät tykänneet.
Puurossa oli tietenkin suutuntumaa enemmän kuin valkoisessa puurossa, mutta oli oikein hyvää.


Lapsille keittelen nykyään Ohrapuuroa.

3dl ohrasuurimoita, rikottuja tai kokonaisia. (eka kertalaiselle rikottuja!)
2l maitoa
1tl suolaa

Laitan maidon kattilaan ja ryynit jo edellisenä iltana.
Ne kypsyvät siten aamulla nopeammin. Jopa 30 minuutissa joskus.
Tai sitten laitan kattilan hiljaiselle tulelle ja annan puuron kypsyä hiljaa lounaaksi.
Lasten syötyä tätä viitisen kertaa, riisipuuro unohtui.
Tämä on nyt kaikkien lemppari :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...