Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Rusina-Luumusoppa Joulupöytään


Tässä Fiberhuskilla suurustettu soppa


Hyvää oli




Teen ensimmäistä kertaa luumusoppaa fiber huskilla, eli psylliumjauheella.
Tein muuten kuten alla oleva ohje, mutta suurustin psylliumilla.
Eli kun kiisseli oli kiehunut reilun tunnin,
laitoin lasilliseen kylmää vettä 4tl fiberhuskia. Kaadoin kiisselin sekoitellen.
Lämmitin kiisselin kunnes alkoi pulpahdella ja nostin jäähtymään.
Kiisseli on erillainen koostumukseltaan kuin perinteinen. Mutta minusta oikein hyvä.
Sopivan sakeaa kerman kanssa syötäväksi :)
Mieluiten tämä terveellisempi vaihtoehto!


Luumukiisseli rusinoilla

500g kuivattuja luumuja
250g rusinoita Mieluiten sultanarusinoita
1,5l vettä
2rkl perunajauhoa

Laita luumut ja rusinat likoamaan yöksi 1.5 litraan vettä.
Nosta sitten kattila levylle ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna kiehua reilun tunnin.
Kunnon keittäminen saa sopan makeaksi ja voimakkaaksi. Ei tarvitse lisätä sokeria.

Sekoita sitten perunajauho lasilliseen kylmää vettä ja norota soppaan, hyvin sekoittaen.
Sekoittele ja kun soppa pulpahtaa nosta pois levyltä.

Tarjoile vaikka joulupuuron kanssa tai kerman

Tässä linkissä ohje jos sinulla on käytössä kotimaisia tuoreluumuja 



5 kommenttia:

  1. Huomenna pääsen kokeilemaan, hedelmät liossa :) Tuleekohan fiber huskilla pintaan kuorta? Mietin että pitäiskö pikkuhiukkasen ripotella sokeria pinnalle, inhoan nimittäin kuorta... Tai aavistus ruokasoodaa, vai mahtaako pieni määrä (1-2 tl ehkä) maistua läpi?

    VastaaPoista
  2. Nuistelen, että ei tullut. Mutta en voi mennä vannomaan..
    Hitsi, pitää tarkkailla tuo tällä kertaa!

    VastaaPoista
  3. Nyt on ollut toista tuntia jäähtymässä parvekkeella, just kävin maistamassa. Hyvää oli eikä kuorta ollut :) Tekeminen oli tuon keittovaiheen jälkeen kyllä...hieman hankalaa :D Laitoin hyvässä uskossa fiber huskia vesilasiin sen 4 tl ja sekoitin. No, osa jämähti möykyksi ja loput sakeutti 3 dl vettä "vähän" turhan tehokkaasti... Tappelin sotkun kanssa ja mm. koetin lusikan avulla saada sen siivilästä läpi ja osin onnistui, mut lopputulemana tiskiä kertyi paljon enemmän kun alunperin oli tarkoitus ja itse fiber huskia päätyi soppaan ehkä 2 tl maksimissaan. No, vaikutti sakeutuvan silläkin. Että ei menny niinkun strömsössä, mut ehkä lopputuote korvaa vaivan :D Eli oman kokemuksen pohjalta sanoisin, että 2-3 dl:aan vettä sekoitellaan fiber huskia teelusikallinen kerrallaan, kunnes seos on kunnolla sakeaa ja paksua. Pitäisi riittää ja säästää kaaokselta, itsellä meinasi usko loppua jossain kohtaa mut eiköhän tuota tule vielä tehtyä :D

    VastaaPoista
  4. :D kamalaa!! En millään muista oman lasin kokoa, että kuinka paljon oli vettä?

    Mutta laitan tän korvan taa ja olen varovainen huomenna!!

    VastaaPoista
  5. Minä tein luumusopan psylliumilla tänävuonnakin. laitoin kolme tl. En turvota kuin hetken. Olisiko siinä taika, ettei jämähdä?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...