Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 29. marraskuuta 2010

Hyvä-karpin piparit


Ihan hyvällä omalla tunnolla voipi näitä jouluna mutustella ;)


Leivonta onnistui lapsiltakin helposti


Taikina näytti pieneltä, mutta kolmelle pikku leipurille juuri sopiva! Kolme pellilistä tuli.
Kaulimet tietenkin hukassa, mutta onneksi isältä löyty....



Paremmat piparit, makean nälkään

200g voita
1dl tummaa siirappia, käytin itse omenasiirappia
1,5rkl piparkakkumaustetta

3 kpl munia
2,5dl ruisjauhoa
1dl mantelijauhoa (jauhoin sauvasekoittimella manteleita)
1dl kookosjauhoa (jauhoin sauvasekoittimella kookoshiutaleita)
1dl perunakuitujauhoa Pofiber ( ruokakaupasta löytyy, maissijauhojen ja riisijauhojen luota)
1,5tl soodaa (sekoita jauhoihin)


Kiehauta voi, siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä ja lisää jauhot ja munat vuorotellen ja sekoitellen.
Taikina näyttää aluksi löysähköltä, mutta anna rauhassa vetäytyä ensin huoneenlämmössä muutama tunti.
Siirrä sitten jääkaappiin.
Käytimme ihan ruisjauhoja leipoessa ja taikina oli yllättävän helppoa käsitellä.

Paista 180 asteessa 8min. Paista kypsäksi asti, muuten maku ei ole oikea. Rasvan tulee vähän kupliskella ja pipareiden ruskistua.

Kukaan lapsista ei valittanut vaan tykkäsivät. Minustakin maku ja sokeri oli hyvä!
Mutta nämä eivät siis ole yhtä makeita kuin yleensä.
Mutta tuoksuvat ja maistuvat kyllä joululle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...