Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 17. maaliskuuta 2011

Munashamppoo-pala


Ketuainen ei värjännyt kuin aavistuksen sianrasvaa. Sianrasvasta kun tulee voimakkaan valkoista saippuaa.
Aion vielä kokeilla useammalla keltuaisella.
Luulenpa, että pehmeisiin rasvoihin keltuainen antaa paremman värin.
Nämä on tehty 8.3.2011

Tämä saippua on parhaimmillaan kunnon vanhennuksen jälkeen. 4-5kk vähintään.

Tässä ohje millä olisin halunnut tehdä, mutta minulla ei ollut rasvoja.

Munashamppoo 7% ylirasvoitus

300g Oliiviöljy
100g Palmuöljy eli munkinpaistorasvaa
100g kookosrasvaa

140g vettä
68g lipeää

Kiisseliin kaksi munan keltuaista


Laskin soapCalc laskurissa. Valitsin 28% vesiprosentin ja 7% ylirasvoituksen.
Tässä ohjeet laskurin käyttöön.
************************************

Mutta koska kotona ei ollut rasvoja, tein 100% sianrasvaan.

500g possunlaardia

140g vettä
65g lipeää

2 munankeltuaista kiisseliin. Hyvin sekoittaen sauvasekoittimella.
Tein 7% ylirasvoituksella.

Saippuamassa haisi ihan kamalalle!!!! Ilmeisesti rikille tai jollekkin, se oli järkyttävää.
Haju alkoi kuitenkin laimeta nopeasti saippuan kuivuessa ja on nyt viikon kuluessa häipynyt oikeastaan kokonaan.

Saippua tuntuu upean pehmeältä ja miellyttävältä jo nyt.
Tästä tulee varmasti hieno suihkusaippua!

5 kommenttia:

  1. Hei! Just ostin luomu palmuöljyä..
    Joskohan sais sen shampoon vihdoin kokeiltua :) Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Voiku ihanaa!!
    Tätä on tarkoitus kokeilla hiuksiin! Kamalaa odotella kypsymisaikoja :D

    VastaaPoista
  3. Sulla on kyllä aivan hillittömästi energiaa, wau! :)

    VastaaPoista
  4. Nyt täytyy seuraavaksi kokeilla tuota reseptiäsi missä on munia ja ihraa. Sulla on taas hyvät ohjeet ihran puhdistamisesta. Mitä arvelet, onnistuisiko samalla reseptillä jos korvaa possun laardin lampaan rasvalla? Toinen kysymys...onko sulla aina ihan eri työvälineet (sauvasekoittajat, vispilät, kipot, muotit jne) kun teet saippuaa, vai uskaltaako niitä käyttää pesun jälkeen normaalissa ruuanlaitossa/leipomisessa?

    VastaaPoista
  5. Hei!

    Tulee vastaus myöhässä, kun hukkunut posteihin tämä viestisi.
    Possun ja lampaan rasvassa on ikävä kyllä eri saippuointikerroin. Tee uusi resepti ja tarkista se esim. soap calc sivulla. Minulla on sivusta ohjeet blogissa.
    http://karppausjaperhe.blogspot.fi/2011/03/lipealaskurin-kayttoohjeet-ja-tietoa.html

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...