Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Madeira- kastike lampaalle



6.2.2012

Päivitystä.

Sain Mannalta vinkin kastikkeen tekoon. Kastiketta keitetään kokoon ja lisätään lopuksi voita.
Harjoittelin tänään ja onnistui jo paremmin. Ihan niin paksua en saanut kuin olisin toivonut.
Mutta maku... ihanaa!!!



Ennen
jälkeen

Kastike näyttää jo vähän paremmalta :)





5.2.2012

Kastike aloitetaan liemestä. Jos sinulla ei ole valmista lihalientä, tee se.



Paista luita padassa, valurauta paras. Kunnes ovat ruskettuneet hyvin ja paikoin oikein tummia.
Laita sitten vettä kunnes luut peittyvät.



Lisää persiljan varsia, sipulin renkaita ja porkkana kuutioita.
Mustapippuria ja maustepippuria vähän etikkaa ja suolaa.

Kun luut ovat kiehuneet kunnolla liemessä. Niin, että lihat irtoilevat ja luuydin tursuaa. Siivilöi se.


Kun sinulla on liemi valmiina, mittaa siitä 6dl pikku kattilaan ja suurusta se.
Ja mausta suolalla ja pippurilla ja Madeira-viinillä. 0,5desiä 6dl kastiketta.


Lautasella on täysin epäonnistunut suurustuskokeilu psylliumilla.

Alkuperäinen ohje on Lammasherkkuja- kirjasta. Siinä suurustetaan nuolijuurijauheella, arrowroot.
Pikaisesti googlailin ja siinä olisi puolet vähemmän hiilareita kuin muissa tärkkelyksissä. Mutta en tiedä hyövyttääkö sitä hankkia.
Minulla ei ainakaan psylliumilla onnistunut suurustaminen. Että joko tähän on maissijauhoa laitettava tai jätettävä liruksi.
En osaa kastiketta karpisti suurustaa. Soija ja kookosjauholla ei tule hyvää.

Mutta Madeira! Olipas hyvää :)
Alkossamme oli vain makeaa madeiraa, etten tiedä kuinka kuiva tähän sopisi. Ostan kunhan löydän.
Mutta maistamistani viineistä, tämä oli ensimmäinen josta tykkäsin.


loput liemet pakkaseen

4 kommenttia:

  1. Moikka, säännöllisesti olen lueskellut, mutta pitkästä aikaa kommentti.

    Minä pidän madeira- ja erityisesti marsalaviini kastikkeista. samoin punaviinikastikkeista MUTTA
    keittelen kauan kasaan. En kuitenkaan koskaan suurusta jauhoilla. Kun laittaa reilusti voita lopuksi, kastike sakenee+saa kauniin kiillon.. ja sehän karpille passaa.
    Kastikkeen osuus kuitenkin koko annoksesta on pieni,(jos siis vaikka suurustaisi hiivaleipäjauhollakin) mutta makua se antaa valtavasti!

    VastaaPoista
  2. Manna! Kiitos kovasti!! Minä yritän tuota vinkkiä ehdottomasti!!
    Minulle tämä punaviinikastike on uusi juttu, koska en ole koskaan punaviinistä tykännyt.
    Kokeilen seuraavaksi myös marsalaviiniä!!

    Tuo on kyllä varmasti niin totta, että kastiketta ei paljoa tarvitse!! Makua riittää kun keittaa kasaan.

    VastaaPoista
  3. Kyllä arrowjuurijauhetta kannattaa hommata, itse en raaski laittaa niin paljon voita, että kastike sillä suurustuisi, vaan lisään aina 1-2 tl veteen liotettua arrowjuurijauhoa, kiehautan kastikkeen että sakenee, ja lopuksi voi.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...