Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Suolakurkku? Neuvoa tarvitaan :)Halusin kokeilla suolakurkkujen tekemistä kesäkurpitsasta.

Löysin netistä tämän ohjeen.

Minulla ei tammitynnyreitä ole ja viinimarjanlehdetkin puuttui.
Mirka karppilasta neuvoi ostamaan tilliä. Mutta sitä haistaessani ja maistaessani en maistanut ja haistanut mitään!?? Kaupan tilli on minusta mautonta ja hajutonta!!

Laitoin sitten purkkiin persiljaa ja valkosipulia.
Persilja sopi kyllä hienosti kesäkurpitsaan.

Suolaveden tein litrasta. 1 litra vettä ja 53g suolaa.
Annoin olla ohjeen mukaan viikon huoneenlämmössä.
Jotain on todella tapahtunut, koska purkissa on pohjalla hiivamaista litkua ja suolakurpitsa maistuu ihan oikealle :)

MUTTA minusta liian suolaista.. :(

Kysymykseni kuuluukin, voikohan tuota suolaa vähentää? Vai vaikuttaako se käymiseen tai säilyvyyteen. Eli alkaisiko käymisen sijaan homehtua tai jotain? Varmaan pitää vaan kokeilla, mutta jos joku on suolakurkkuja tehnyt, niin kertokaa oma tapanne ja vinkkejä jne.

Viikon jälkeen vesi on sameaa ja kurkut muuttuneet
Vasta laitettuna ja kirkkaana vielä


6 kommenttia:

 1. auttaisko jos liottaa kylmässä vedessä ennen käyttöä?

  VastaaPoista
 2. Tein itse viime syksynä ekaa kertaa hapankurkkuja juurikin sillä Mirkan ohjeella sekä sellaisia maustekurkkuja, joihin tuli huomattavan paljon vähemmän etikkaa/sokeria kuin normiohjeella, mutta enemmän suolaa säilyvyyden takaamiseksi.

  Kumpikin versio on minusta epäonnistunut, liian suolaista ja eikä maku muutenkaan ole oikein hyvä, siis minun mielestä. No, nyt teen niin, että purkki kerrallaan kun otan käyttöön, kaadan pois alkuperäistä lientä ja lisään vettä/etikkaa/sokeria huntturassa. Minä kaipaan kurkkuihin siis vähän makeutta ja siksi lisään nyt sokeria. Päivässä parissa suola vähenee/maku muuttuu. Kokonaisena säilötyt pitää kyllä viipaloida, muuten ei suolaa tahdo saada tarpeeksi pois.

  Näin purkki kerrallaan on säilynyt hyvin jääkaapissa uudessa liemessäkin, mut en osaa sanoa et jos kaikkien kurkkujen liemet vaihtaisi kerralla, säilyisikö pidempään. Meinasin jo harmitella, et meni kaikki kurkut pilalle, mut onneks saa näin vielä pelastettua käyttöön.
  Maarit

  VastaaPoista
 3. Juu ja siis lisätään vielä, että toimi itselläni myös niin, että vain laimensin lientä vedellä. mutta kun kaipasin itse vielä tutumpaa etikkakurkun makua niin siksi lisäsin liemeen etikkaa ja sokeriakin. en ajatellut tässä niinkään säilyvyyttä, vaan makua. Mut kokeile tosiaan pienemmällä erällä ensin kuinka käy!
  Maarit

  VastaaPoista
 4. Logotar ja Maarit!! Kiitos kovasti vinkistä!! Nuinhan se kyllä onnistuu, että vaihdan liemen!!
  Vaikka purkki kerrallaan, niin ei tarvitse miettiä säilyvyyttä.
  Kokeilen vielä miedolla suolalla sellaisia "heti käyttöön" kurkkuja.
  Itse asiassa minäkin kaipaan vähän etikkaa?? Olen aika lailla etikan ystävä.
  Pitää yrittää jotain omaa sovellusta.

  VastaaPoista
 5. Monta vuotta sitten kun ensimmäisen kerran itse säilöin kurkkuja kokeilin montaa erilaista ohjetta ja lopulta löysin itselle mieleisen. Tosin en ole miettinyt tätä asiaa sokerin määrän kannalta, vaan ihan puhtaasti maun ja sen, että saan kurkut säilymään, on taidettu joskus syödä toissakesäisiäkin, kun on jäänyt johonkin hyllyn taakse purkki. Tanskalainen maajussi muuten kerran hypisteli säilykkeitään ja kertoi omatoimisesti vähentäneensä säilykekurkkujen ohjeesta sokeria ja tunnusti, että kurkuista ei tullut oikein syötävänmakuisia.

  VastaaPoista
 6. En millään haluaisi lisätä sokeria. Pitää kokeilla joskus vaikka stevialla.
  Minä silti tykkään ihan suolakurluistakin, mutta suolaa ei saisi olla liikaa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...