Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Sokeriton hillo Chia siemenillä

Huomaa koostumus!!

Kaveri vinkkas tällaisen mainion ohjeen Pilkettä-blogista, kannattaa tutustua muutenkin, mukava blogi!

Minun hillossa ei ole ollenkaan makeutusta, koska makeutin sen päärynällä.
Hillo on siis mainiota, ihanaa ja niin sakeaa ja oikeaa. Kertakaikkisen mahtava idea tämä!!

Olen tilannut iherbistä vitamiinit ja magnesiumit jo pitemmän aikaa ja Chia siemeniä aina välillä mukaan.
Esim. tässä on edullinen Nutiva CHIA
Suomessakin on hinnat jo tullut alas, mutta postikulut nostaa hintaa. Täältä ei vielä kaupasta chia löydy.

Tein ohjeen mukaan, käytin 500g mustaherukoita ja 500g päärynää.
Keittelin ihan hiljaisella vähän aikaa ja lisäsin siemenet. Laitoin 5,5rkl siemeniä. Laitoin vähän reilummin, koska joskus määrän noustessa ei sakeutus vain riitä.

Hillosta tuli kiinteää ja ihanaa!!! Koko perhe tykkää ja poika sekoittaa jugurttiinsa tätä ja raakaa kaakaojauhetta. Ne kieltämättä sopivat mainiosti yhteen :)

Voin ilmeisesti nakata kompostiin viimeisenkin hillosokeripussin joka on kivettynyt kaapin nurkkaan...



                                                  *****************************



15 kommenttia:

  1. Kivaa kun olet taas olemassa!! Löysin sut vasta kesällä ja olin aivan haltioissani. Ei tämmöstä ihmistä voi ollakkaan. Meillä myös paljon lapsia, luomuviljelyä, kanoja ja karppausta. Kanagooglauksen kautta sut löysin ja siivousjuttuihisi jäin koukkuun.
    Vieläkö olet flylady?
    Nyt käyn kurkkimassa taas kanalajuttusi, kun pitää omat ulkoilevat saada tulensuojaan.
    Hauskaa syksyä ja kiitos ahkerasta kirjoittamisesta!!
    t.anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Flylady on meillä lujassa!! En ilma pärjäisi.
      Esim. tiskikoneen täyttö illalla ja aamulla tyhjennys on jo ihan tapa ja tiskialtaan siivous. Kummasti auttaa perus ylläpitoon.
      Toinen on sotkupeäkkeiden raivaus :D teen sen säännöllisesti :D

      Poista
  2. Älä heitä sokereita pois, ne käy ainakin ihonhoitoon! 1 osa hunajaa ja 2 sokeria, ihan paras kuorinta! 1 osa öljyä ja 2 sokeria, hierotaan käsiin ja huuhdellaan haalealla vedellä, kädet kiittää! :) -Leena

    VastaaPoista
  3. Tuo hillo pitää pitää mielessä. Mitenkähän onnistus kurpitsasta?

    VastaaPoista
  4. Näyttää ihanalta. Olen käyttänyt liivatteita hillomaiseen koostumukseen päästäkseni, mutta chian käyttö kuulostaa kivalta – sitä paitsi hillossa ne näyttävät ihan vadelmien siemeniltä. Nam!

    VastaaPoista
  5. Todella herkullisen näköistä hilloa. Kiitos linkityksestä ja kauniista sanoista! :)

    VastaaPoista
  6. Voisko sen chian vaihtaa johonkin? Olen joskus kuullut että vaihtoehto on olemassa. (Muisti pelaa miten sattuu ;D ).
    Aina yhtä hyviä juttuja sinulla, kiitos .
    Ellu

    VastaaPoista
  7. Ellu, en osaa sanoa. Vastaavia siemeniä en tiedä. Ainut mikä tulee mieleen, on psyllium. Mutta sen turvottamat nesteet on vähän sellaisia "limamaisia"
    Kun taas chia siemen on mukava koostumukseltaan.
    Psylliumraetta en ole kokeillut,

    VastaaPoista
  8. Kiva kun taas bloggailet :) Tätä hilloa tarttee koittaa! Tuo linkki kyllä menee muualle kun mainitsemaasi blogiin ?!?

    VastaaPoista
  9. Kokeilen psyllimraetta. Kiitos.
    Ellu

    VastaaPoista
  10. Kyllä meilläpäin, tai siis lähimmissä kaupoissa, jotka ovat yli kahdenkymmenen kilometrin päässä täältä, on chiaa ihan kaupanhyllyllä, kuntakeskuksen K-marketissa ja kaupungissa luontaistuotekaupoissa ja muutamassa marketissakin. ( Hinta vaan ei ole kauhean edullinen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D ihan mukava, että jo löytyy. Mulla kun ei tule käytyä kuin näissä 5km päässä olevissa ja niissä on kyllä aika pieni valikoima.
      Nyt löytyi Kvinoaa ja se oli tosi mukava yllätys!! Mantelijauhoa ja kookosjauhoakin on jo isoissa pusseissa.
      MUtta chiaa ei vielä :)

      Poista
  11. Chian suurena ystävänä, tämä on pakko ottaa kokeiluun, vaikutaa mainiolta.

    VastaaPoista
  12. Hei,
    Millä muulla kuin päärynällä tämän voisi makeuttaa? Noudatan FODMAP-ruokavaliota, joka karsii päärynän käytön. Lisäksi olen sokeriton - ja kattaa siis kaikki sokerit (valkoinen, ruskea, fruktoosi, ruoko jne jne).

    Voisiko tämän makeuttaa ehkä Stevialla? Tai xylitolilla? Tarkoituksena olisi tehdä enemmänkin marjasurvosta mutta sellaista joka säilyisi kylmäkellarissa (ei pakastimessa).

    terv. Sirkku

    P.S. Huomaan, että viimeinen postauksesi on huhtikuulta 2015, joten en tiedä luetko tätä enää. Mutta ihan huippublogi sulla!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...