Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Lampaan selkäpihvit (ei hajuakaan osan oikeasta nimestä!)

Vielä vain yllättää lampaan maukkaus!


 Minä ja perheeni ei olla kovin paljon lammasta syönyt aikaisemmin. Johtunee lähinnä lihan hinnasta. Ja miehellä on ollut ihan hirveitä villasukka ennakkoluuloja mausta.
Tätä jopa hän suostui maistamaan ja söi ilmeisesti jopa yhden kokonaisen pihvin! Hän on sellainen seisaaltaan härppiä, jos on epäilyttävää ruokaa, etten ole ihan varma kuinka paljon lihaa meni. Mutta kehui makua. Moitti vain rosmariinista, joka on hänen inhokkimausteensa.
Maustoin rosmariinilla, koska olin varma, ettei hän edes halua koskea oman lampaan lihaan.
Mutta joskus tuoksu on vain liian hyvää!







Minulla oli pihviä noin 1200g. Tein huhmareeseen, maustesekoituksen.

1,5tl ruususuolaa
0,5tl rosmariinia
0,5tl timjamia
pippuria aika monta kierrosta

Hieroin mausteet hyvin pintaan ja annoin olla pöydällä 30min.

Uunissa 175 astetta ja 45 minuuttia.
Mutta meillä syödään liha siis täysin kypsänä. Vähempikin olisi varmasti riittänyt.




Menossa uuniin




Ja uunista ulos




Varmaan lampaanlihan pilaamista kypsentää näin kypsäksi...Mutta hyvää oli :)





2 kommenttia:

  1. Nam! Varmasti taivaallista! Itse olen vain noita Meri-Lapin karitsan lihoja enimmäkseen laittanut, kun Raksilan Cittarissa on ja joskus harvoin joitain pakattuja lampaan jauhelihoja... sekä kerran pari Uuden - Seelannin lampaan lihaa. Niin siitä mausta vielä, et voin todella suositella minäkin. Karitsa ainakin on hyvää ja aina ollut meillä. Jauhelihakin on naudan tai sianlihan kanssa vaikka lihapullissa hyvää. Oon laittanut 50-50 periaatteella ja kaikki on tykännyt, nekin, jotka sanoo, etteivät koskaan syö lammasta, kun se on pahaa! :) Aivan kuola valuu noista sun kuvista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :)
    Pitää kokeilla sekoitusjauhelihaa! Uskon myös , että on hyvää! Oli mikava lueka kommenttisi :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...