Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Saippuan paketointia

Aloitimme joulu askartelut jo viikko sitten.
Paketoimme saippuoita.


Eli koristepantana on pienten vesivärimaalauksia.

Tämän ison halusi ehdottomasti tyttö kääriä tähän!

Tässäpä nyt kaunis lahjakasa!!


Löysin tällaisia muffinimuotteja kärkkäiseltä. Ja ne menee nyt ihan saippuan tekoon!

9 kommenttia:

 1. Yhdessä käsityöpuodissa oli itsetehtyjä saippuoita ja siellä oli yhdistetty pesusieni ja saippua. Eli ilmeisesti se pötkylä oli leikattu n. 2 cm:n viipaleiksi, laitettu muotin pohjalle ja kaadettu saippua päälle..?? Vai pitääköhän se sienenpala ensin imeyttää..?? Mut tulit kuitenkii heti mieleen ja ajattelin, et pitää vinkata ;)

  VastaaPoista
 2. Ohho! Hieno idea kyllä. En osaa sanoa, mutta tulee mieleen, että jos imeyttää, niin tuleekohan liika saippuainen? Eli olisko parempi vaan ilman imeytystä?
  Mistähän niitä pesusieniä saisi?

  VastaaPoista
 3. Hei! Minkälainen paperi tuohon saippuan käärimiseen sopii? Pitääkö sen olla jotenkin rasvaa kestävä/muovilla pinnoitettu toiselta puolelta tms.?

  VastaaPoista
 4. Ihan tavallinen! Ei se valmis saippua ole kuivuttuaan tahraava :)
  Hengittävä minusta on paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kiitos nopeasta vastauksesta :) Kävin parista askarteluliikkeestä kysymässä samoja asioita ja ei-osaa-sanoa sain vastaukseksi. Tuumin, että se on vain ryhdyttävä kokeilemaan. Mutta kiva, että vastaus löytyi näinkin helposti!

   Poista
  2. No olipa kiva kun auttoi! Mukavia saippua hetkiä!!

   Poista
 5. Hei! Ostin kraudasta putken avaajaraetta, ja tein siitä saippuaa. Ei meinannut kiisseli millään sakeentua, mutta kaadoin muottiin kuitenkin ja tuntuu jässähtäneen. Googletin tuota "lipeää" ja löysin tuoteselosteen missä lukee koostuu natriunhydroksidista ja lisäaineista. Uskallanko käyttää vai nakkaanko suoraan tunkioon tuon saippuan? Tuote oli mellerud viemärinavaaja tehorakeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin tuota agrimarketin raetta siinäkin 5% tyhjää/jotain... Rasvoitus prosentti oli seitsämän, ja nyt tuo leikattu "saippua" haisee kyllä tosi pahalle. Rakeet suli veteen hyvin mutta jäi myös harmaita kuoria jotka jäivät siivilään. Voisko ne olla jonkin sortin hajusteita noi lisäaineet? Kun kerran purkissa mainitaan että poistaa hajut?

   Poista
 6. Mellerud viemärin avaaja tehorakeissa on natrium hydroksidin lisäksi Natriumnitrattia ja alumiinjauhetta. Nämä eivät ole toivottuja lisäaineita itsetehtyyn saippuaan. Tämä on Varoitus!Hanki aina mahdollisimman puhdasta lipeää.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...