Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Käsisaippua reseptejä

Käsisaippua reseptejä:


Puolukkasaippua 24.8.09


250g munkinpaistorasva
150g kookosrasvaa
60g kaakaovoi
200g oliiviöljy
50g risiiniöljy

100g lipeä
230g vesi

200g puolukkaa

Käytin pakastepuolukkaa ja soseutin sen sauvasekoittimella ja lisäsin kiisselivaiheessa.
Saippua oli pitkään pehmeä, mutta on kuukaudessa kuivunut kovaksi ja miellyttäväksi saippuaksi.
 
Ole varoivainen ettei massa pääse kuumenemaan. Puolukan sokeri voi kuumentaa massan ja muuttaa puolukat ruskeaksi tai liikakuumeneminen voi myös juoksettaa massan.



Rosmariini-suolasaippua 23.6.09




250g Kookosrasvaa
220g Oliiviöljyä
30g Risiiniöljyä
130g vettä
75g lipeää
1rkl rosmariinia kuivattuna
5ml
piparminttutuoksua (Soap Kitchen, Peppermint oil, 1305)
10ml eukalyptysöljyä (Soap Kitchen eucalyptus oil, 1185)
10ml sitruunaöljyä (Soap Kitchen, lemon oil, 1201)

1kg karkeaa merisuolaa

Öljyt ja lipeä kiisseliksi ja sitten rosmariini ja tuoksut. Sekoitin ne vielä sauvalla sekaisin ja lisäsin sitten käsin sekoitellen suolan.
10kpl silikonisia muffinivuokia tuli täyteen.
Tuoksu on tällä hetkellä upea ja väri keltainen. Seuraavana päivänä väri oli kermaisen valkoinen ja saippua tuoksuu ihanalle ja on kaunis!

Rosmariini muuttuu ruskeaksi ajan myötä ja vähän värjää ympäriltä saippuamassaa. Joten jos ei siitä välitä, niin jättää rosmariinin pois.
Minusta ne on silti kivoja.
Tämä saippua vaahtoaa ihmeen hyvin suolasaippuaksi!
Oikea lapsiperheen vessasaippua. Ei nimittäin mössäänny vaikka jatkuvasti käytössä! Pysyy kovana ja kestää vaikka välillä on hinkattu farkkuja?? Ja pikkuautoja??
Tuoksu on miedontunu, mutta on yhä miellyttävä.
Tämä on minusta hyvä suolasaippuaresepti ja teen toiste, mutta haluaisin rosmariinituoksua tähän! Joten sitä odotellessa!

Vasta muotteihin laitettuna

Muoteista otettuna


2 kommenttia:

  1. hei, Olen kaksi kertaa tehnyt tuolla puolukkasaippua ohjeellasi ja kummallakin kerralla olen saanut sen menemään mönkään :(
    siis se niinkuin koakuloituu.. siis rasva näytöstä erottuvan tai joku liemi niin ettei se kovetu.. missähän on vika?
    ihan grammavaa´alla mie näitä oon punnannut

    VastaaPoista
  2. Hei! Olen varma, että sinulla on ylikuumentunut se massa. Puolukassa on sen verran sokeria, että massa helposti ylikuumenee.
    Jos massa kuumenee liikaa se erottuu tai sitten vain sen verran, että puolukka muuttuu ihan ruskeaksi.
    Korjaan tuohon ohjeeseenkin varoituksen.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...