Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Sormiruokailua jo tovin aikaa

Sormiruokailu on sotkuista hommaa!


"Omin sormin suuhun" kirja kannattaa kyllä jokaisen äidin lukea!
Sormiruokailu on tuonut helpotusta arkeen ja vauvalle mielekästä tekemistä ja HARJOITUSTA!!
On aivan ihmeellistä seurata kuinka nopeasti käden ja sormien kordinaatio on kehittynyt ruokailun myötä. Kuinka lapsi osaa jo erottaa lempiruokansa kaukaa! Hamuaa sitä jo "ruokailutuoliin" laitettaessa. Syöttötuoliksi ei enää vauvan istuinta voi sanoa :D

Yhdellä tytöistäni on ollut suuria vaikeuksia kielenkärjen ääteissä. Hän käy yhä puheterapiassa. Minua harmittaa kovasti, että hänet on soseilla syötetty. Hän olisi varmasti hyötynyt sormiruokailusta eniten!
Tässä kieli tekee ihan eri tavalla töitä. Oikein naurattaa välillä seurata vauvan taistelua jonkin hankalan ruokapalasen kanssa. Ruoka tahtoo väkisin piiloutua poskeen tai kitalakeen ja vauva kieltään käyttäen taistelee sen takaisin suuhun tai ulos suusta.
Nyt jo huomaa suuren edistyksen. Minun ei tarvitse kuin harvoin tyhjentää kitalaesta tai poskista jotain. Lapsi osaa jo itse hoitaa suunsa puhtaaksi.
En ole yhdelläkään muulla lapsellani huomannut näin ketterää kielen käyttöä :D :D

Sotku on useasti kamala, mutta minä valitsen sen paljon mieluummin kuin istua ja syöttää lasta. Oikeastaan en tiedä mitään niin turhauttavan tylsää...

Me syömme yhdessä ja en tuhlaa yhtään ajatusta sille saako vauva jotain mahaansa vai ei. Hän syö mitä syö ja heittelee loput alas pöydältä. Maito on siis yhä hänen pääravintonsa!!

Liinun herkkuruokia ovat:

marjat, ihan kaikki
avokado
liha
parsakaali

Liha on todellakin se ykkös ruoka. Hän imeskelee luita ja liha riekaleita kunnes ne ovat täysin mauttomia (olen maistanut ;) )

Viljaa en ole vielä tarjonnut, vauveli on kuitenkin joskus varastanut lampaiden leipiä niitä pilkkoessamme. En ole siitä sen kummemmin hysterisoinut, koska mitään vatsaoireita tai kipuja ei ole ollut.
Eli muutamaa leipääkin on päässyt imeskelemään, mutta muuten en ole viljatuotteita tarjonnut, perunaakin vain muutaman kerran, kun olemme syöneet lohkoperunoita juuresten seassa.

Hän on myös muita sellaisia "kiellettyjä" saanut makustella, kuten lanttua ja punajuurta.
Olen uskaltanut antaa ko. juttuja imeskeltäväksi, koska hän ei niistä saa juuri muuta kuin makua. Hampaat yhä puuttuvat :)


 1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...