Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 3. marraskuuta 2011

"Mangolassi"

 j
Ainut, joka tykkäsi, minun lisäksi :D

Lastenohjelmassa oli tehty mangolassia ja lupasin että tehdään.
No valmissoseita en halunnut, joten haimme oikeita mangoja. Kukaan ei oikein tykännyt koko mangosta, joten Lassi oli jo aika tuhoon tuomittu.
Mutta teimme silti ja se jäi minun ja tytön tuhottavaksi :D.

Mangolassi

200g rahkaa
200g turkkilaista jogurttia
loraus kermaa
tilamaito sen verran, että pillillä juotavaa
2kpl kypsää mangoa
jääpaloja
1g steviaa (tykkäsin ilmankin, mutta stevialla tyttökin joi)

Laita kaikki tehosekoittimeen ja sekoita kuohkeaksi juomaksi.
Raikas kylmä mangonmakuinen juoma.
Mangon ystäville ehdottomasti. Kuumiin kesäpäiviin sopisi loistavasti!
Ja jos minä teen, niin saanpahan juoda yksin :Dtulitikkuleikit

Meillä on ollut tapana, että lapset saa leikkiä tikuilla valvotusti. Ja nyt oli Paapon aika. Hän on ruvennut kiinnostumaan tikuista ja en missään nimessä halua hänen salaa sytyttelevän.
Niimpä isoveli opetti kynttilän sytytystä ja sai tehdä sitä kunnes kyllästyi.
Tämä on ollut ihan toimiva tapa. Kukaan ei ole salaa sitten leikkinyt.
Koitan antaa luvan aina kun pyytävät. Niin silloin ei ole tarvetta piilossa leikkiä.
Ja puntti tikkuja ei paljoa maksa.Nukahti kirja kädessä

29 kommenttia:

 1. Ihana resepti! Meillä lapset tykkäävät mangoista, joten luulisi tykkäävän mangolassista. Taidan tehdä pikimiten :)

  VastaaPoista
 2. Tää on niiin pöliääää..niin pöliää niin pöliää.."musta kun vaan tuntuu niiin hyvlätä"....grrrrrrrr Lihavuudesta voi päästa oikeasti eroon terveellä tavalla. Syöden monipuolisesti kaikkia ravintoaianeita ja liikkumalla On järkyttävää ja todella ärsytävää etenkin lukea näitä blogega!!! Terveisin hyvinvoiva, pirtsakka, liikkuvainen aamupuuron puputtaja!

  VastaaPoista
 3. :D
  Olin minäkin nuorena liikkuvainen ja pirtsakka ja aamupuuronpuputtaja :D

  Ja olen kanssasi ihan samaa mieltä, että monipuolisesti pitää syödä.

  Me syömme monipuolisesti rasvoja ja lihaa ja kalaa ja äyriäisiä. Lisukkeena monipuolisesti kasviksia. Ainut mikä jää pois on viljat. Mutta aamupuuronpuputtajilla jää ne rasvat, joten tasoissa ollaan ;)

  VastaaPoista
 4. Sitähän voi pysyä pois lukemasta "näitä" blogeja... Jos siis ärsyttää. Monipuolisesti jos syö kaikkia ravintoaineita, niin todennäköisesti voi hyvin. Viljojen poisjättäminen auttaa niin monia, niin helposti ja jääpä vielä tilaa ravinteikkaammalle ruuallekin. ;)
  Mimmmis

  VastaaPoista
 5. Tulipa lukemaan kumminkin. Eniten ärsyttää nuo kermaloraukset ja se kuinka pennuille juotetaan läskimaitoa !!

  Mikä on karppaamisessa hyvää ja varmasti hoikentavaa on valkoisten viljojen posijäänti. Kyllähan se hoikentaa jos on niitä runsaasati entisessä elämässä syönyt. Tosin mitkään terveelliset ruokasuosituksen eivat suosi vaaleitä viljoja ja etenkään rasvapullia ja piirakoita perunalastusta tai hampurilaisista puhumattakaan. No nythän on Mäkkari mainosti jo vähähiilarista hampurilaisiakin.:D Kaksi teollista pihviä näytti kuvassa olevat ja pari salaatinlehteä.:D


  Minäkin syön mieluusti kahdesti päivässa kalaa , äyriäsiä tai vähärasvasita lihaa . Jos en valmista uunissa niin käytän paistamiseen öljyä!!. Syön myös jogurttia, rahkaa , salaaattia ja paljon hedelmiä ja melkein joka päivä marjoja .Ilman perunaa ja oikeasti tervellsitä ruisleipää tai puuroa en selviäisi mitenkään. Liikutan jo itseäni niin paljon.

  Jos ihminen syö liikaa proteiinejä niin sekin muuttuu rasvaksi? Kaikki lihottaa jos syö liikaa. Kaikkia ravintoaineita tarvitaan sopivassa suhteessa. Rasvassa on eniten energiaa siksi sen kanssa pitää olla tosi tarkkana ja minusta kantsii käyttääkin vain hyviä rasvoja. Rasvaakin ihminen vähän tarvitsee.

  Eläinrasva on myös laajoissa tutkimuksissa on todistettu että se lisää kolesterolia. Tuntuu että karppaajista on vain mukavaa uskoa harvoihin ja epämääräisiin satunnaistutkimuksiin, jotka todistavat muuta. On kiva uskoa niihin kun voi ja kerma maistuu!

  Minä lapsuudenperheessä oli kaikki läskejä eikä ihme kun juotiin kokomaitoa ja paitetiin voissa ja pantiin voita puuroon, leivälle ym. Isäni oli makkaratehtalla töissä niin oli lihaa ja pekonia ja makkaroita ja tarjolla.Siitä on sairautta seuraanut eli diabetestä, kolesterolia , korkeaa verenpäinetta, sydämen vajaatoimitaa ym.ikävää.

  Minä olen terve koska onneksi jo nuorena aikuisena olen ymmärtänyt toimia toisin ja opetellut ja mikä kaikista tärkeintä totutanut samalla omat lapsenikin jo pienestä pitäen mm. rasvattomaan maitoon ja syömään tavallista terveellistä kotiruokaa ja kannustanut liikuntaan. Eipä siinä suuria vippaskonsteja ole tarvittu ja ovat hoikkia ja terveitä reippaita aikuisia ja onneksi niin fiksuja että eivät ole tässä hullussa muodissa mukana!

  VastaaPoista
 6. Minä olen ollut koko ikäni läski, mutta meillä toki syötiin hirmuisesti hiilareita; leipää ja perunaa (ja leipä vielä mieluummin ruisleipää) ja kevyttuotteita. Koko ajan oli nälkä, vaikka parhaimmillani pyöräilin 20km/pv 5-6 krt/vko, siihen lisäksi harrastus päälle. Olin jo yläasteelta päästyäni lähes 100 kg painava. Sittemmin raskauden myötä kiloja karttui lisää. Viimein kevyttuotteiden ja ruisleivän avulla (sekä uumiillisesti raskaan työn avulla) onnistuin saamaan diagnoosin 2-tyypin diabeteksestä. Samalla kun sain verensokerimittarin, poikani (15v) mittasi myös verensokerinsa (pullea, koko ajan syömässä niitä kevyttuotteita ja leipää kun koko ajan oli nälkä) ja todettiin sen olevan koholla.
  Vähennettiin hiilihydraattien osuutta ruoassa ja lisättiin rasvan osuutta. Pojalla arvot normalisoituivat parissa viikossa, itselläni meni 3kk. 5kk päästä otetut verikokeet kertoivat kaikkien arvojen (koleterolia myöden) olevan täysin kunnossa - myös hyvä hdl kolesteroli oli noussut viiterajoihin (oli niillä kevyttuotteilla, leivällä, perunalla, öljypohjaisilla laskenut liian alas vuosien saatossa).
  Minä en ollut terve eikä lapset olleet terveitä vaikka terveellisesti syötiinkin niitä kevyttuotteita, perunaa, täysjyvää.

  Virallisterveellistä linjaa kannattavilla on jännä tapa uskoa "harvoihin ja epämääräisiin satunnaistutkimuksiin" etenkin sellaisiin vanhoihin, joiden toteuttamistapa ei tänä päivänä enää edes menisi tutkimuksena läpi. Lisäksi vaikka tulokset näyttävät näissäkin tutkimuksissa päinvastaista, niin virasllisterveellistä linjaa puolustavat pystyvät kääntämään tulokset haluamikseen.

  Jos olet kestänyt terveenä virallisterveellisellä, niin kertoohan sen jo katukuvakin että moni muu ei pysy terveenä. Ei ihminen lih, jollei ole insuliinia veressä. Ja ihan perusasioihin kuuluu jo tietää, että hiilihydraatit sokeristuvat eli muuttuvat sokeriksi ja kohottavat insuliinitasoja veressä kaikkein eniten. Eihän alkoholistillekaan sanoata, että juo vaan vähän alkoholia, saat tästä lääkettä millä sen vaikutusta yritetään peittää ja pääset kuvittelemaan että olet terve.
  Perusasioihin kuuluu myös se, että tietää sen että rasva ei nosta verensokeria.
  Perusasioihin kuuluu myös se, että ymmärtää rasvan JA hiilihydraattein olevan kaikkein huonoin yhdistelmä terveyden kannalta.
  Mieheni verenpaine on laskenut kun hiilihydraatteja on vähennetty ja vaihdettu rasvaan ja kasviksiin. Samoin hänen kolesteroliarvonsa ovat parantuneet samalla. Myös hänen verensokerinsa on tasoittunut. Hän ei ole laihtunut, joten kyse ei ole laihtumisen aiheuttamista muutoksista vaan kyse on pelkästään ruokavaliosta.

  Te, joilla kroppa toimii ja insuliini pitää tehonsa vaikka nostatte hiilareilla verensokeria järjestelmällisesti, olkaa iloisia siitä. Mutta älkää moittiko meitä, joiden kroppa ei kestä sitä. Ja jos on pakottava tarve arvostella, niin opetelkaa ensin edes PERUSTIEDOT karppauksesta. Älkääkä pelkällä median luomalla mielikuvalla tulko moittimaan ketään. Se on aivan sama kun me sanottaisiin, että te syötte pelkkää leipää (ilman päällysteitä, kuivana) vaikka kaikki tietää että syötte muutakin.

  Voin ilokseni todeta, että kiitosa mykyisen ruokavalion lapseni ovat nyt hoikkia ja terveitä reippaita nuoria ja onneksi niin fiksuja, että ymmärtävät maailman olevan muutakin kuin mustavalkoista (median syöttämää mielikuvaa asioista).

  Ei voi mitään, tähän on tuumattava kuten "prof" Uusitupa sanoi: "Suomalaiset ovat hitaita" - tarkoitti kaiketi itseään ja muita kaltaisiaan, jotka tulkitsevat tutkimuksia miten haluavat ja perustavat tietonsa 60-70-luvun "tutkimuksille", vaikka on olemassa paljon tuoreempia ja luotettavampiakin tutkimuksia.

  VastaaPoista
 7. Hoh hoi.Miksihän paska hiilareiden vähentäminen ärsyttää joitain?
  No varmaan siksi, kun itse narkkaa niitä eikä voi olla ilman :)
  Turha muita on syyllistää omista heikkouksista ja läski vuorista.

  En kyllä jaksa uhrata ajatuskaan jos joku ahtaa vatsansa täyteen puuroa tai muuta paska hiilaria.
  Jokainen syököön mitä parhaaksi näkee ja jättäkööt muut rauhaan.

  T: Hiilarit(on)

  VastaaPoista
 8. Ronja-Aliisa,

  Voimia! :)

  VastaaPoista
 9. "Minä lapsuudenperheessä oli kaikki läskejä eikä ihme kun juotiin kokomaitoa ja paitetiin voissa ja pantiin voita puuroon, leivälle ym. Isäni oli makkaratehtalla töissä niin oli lihaa ja pekonia ja makkaroita ja tarjolla.Siitä on sairautta seuraanut eli diabetestä, kolesterolia , korkeaa verenpäinetta, sydämen vajaatoimitaa ym.ikävää."

  Ja tästä kappaleesta sen kirjoittaja poimi kaiken aiheuttajaksi rasvan eikä hiilareita. Isäsi olisi ollut terve ja normaalipainoinen jos olisi jättänyt puurot ja leivät pois :)

  VastaaPoista
 10. Jos haluat säilyttää blogisi iloisena ja positiivisena, siirry ihmeessä julkaisemaan kommentit vasta sen jälkeen kun olet lukenut ne. En kaipaa tänne känkkäränkkää! :) t: Pilli_16

  VastaaPoista
 11. Isäni sydäntauti ei todellakaan johdu tavallisesta hapanleivastä jota meillä pääasiassa 70/80-luvulla syötiin.

  Terveellinen suositusten mukainen ruokavalio ei lihota ketään. Liikasyonti lihottaa(=syöt enemmän kuin kulutat) ja pahimpia lihottajia pullat, viinerit, sokerit , suklaat ..ja rasvainen ja vaaleita viljoja sisältävä roskaruoka.

  Näkemiin!

  VastaaPoista
 12. Kiitoksia kaikille kommenteista.

  Minun perheessä on mota ihmistä jotka eivät karppaa laihtumisen takia tai estääkseen lihomisen.
  Syömme siksi näin, koska minä ajattelen sen olevan terveellinen tapa syödä.
  Ja karppauksesta on tullut elämäntapa.
  Ihan kuin ystävälläni kasvissyönti tai tutullani täys veganismi.
  Ihmisillä on eri motivaatioita syödä miten syövät.

  Ja koska voimme kaikki hyvin, niin en näe mitään syytä vaihtaa ruokavaliota.

  Suosittelen lämpimästi kaikille epäilijöille RUOKAVALLANKUMOUS kirjaa. Kun sen on lukenut, voin inttää ja tapella karppauksesta. Lukemattoman ihmisen kanssa en viitsi. koska silloin toisen tieto perustuu vain olettamuksiin.

  "läskimaidosta" sen verran (muuten tosihauska tuo sana) että minä imetän lapsiani aina 15kk.
  Ja maitoni on hyvinkin läskistä.
  Siksi en näe mitään vikaa vaihtaa lehmän taikka vuohen täysmaitoon. En usko, että niiden maidon rasva olisi jotenkin vaarallisempaa kuin oma rasvani. :)

  VastaaPoista
 13. Siinäpä luette raammattujanne ja pidätte USKOntonne. Sivullisesta se tuntuu siltä.

  Minun tietoni ei perustu todellakan olettamuksiin vaan jo laajoihin tutkimustuloskiin ja maalaisjärkeen ja Suomen Valtion ravitsemussuosituksiin. Hyvänä todisteena siitä on myös itseni ja oman perheen hyvinvointi!

  VastaaPoista
 14. Niinhän kaikki olettaa. Mutta kannattaa lueka tuo kirja. Siitä saa lukea, kuinka nuo tutkimukset ei pidä paikkansa ja kuinka karppaukselle positiivisia tuloksia pimitetään.

  Minusta virallisterveellinen ruokavalio perustuu ihan yhtä lailla uskoon. Te uskotte, mitä Uusitupa ja Puska sanoo.

  Minä uskon mitä minun oma kehoni kertoo minulle.

  VastaaPoista
 15. Ai luoja mie ratkeen tuommosille pikkukiukuttelijoille, kun moni sanoo että karppeja kusetetaan niin kyllä se taitaa olla nuo viralliset suositukset millä "hölmöjä" huijataan ja taitaa olla enemmän uskonto, perustuen enemmän uskoon kun faktoihin. Ja mistä moinen vouhkaus ja hyökkäily, epävarmuuttako? THL, diabetesliitto ja sydänliitto ovat hyökkäilemässä jatkuvasti vhh:laisten kimppuun, pääsemättä puusta pitemmälle, kaikki pikkukremppa ja vaivathan kuuluu vaan elämään! Mitä se kertoo? Pelottelu ja mustamaalaus on kyllä yks paskimpia keinoja saada tahtonsa läpi. Ai että, nauruun tässä ennemmin kuolee kun mitä karppaukseen x)

  seuris

  VastaaPoista
 16. "Siitä saa lukea kuinka nuo tutkimukset ei pidä paikkansa ja kuinka karppaukselle positiivisia tuloksia pimitetään." Uskotko siis oikeasti noita?
  Uusitupa ja Pekka Puska taitavat ollekin niitä pahimpia mafiapomoja ja suurimpia kansanpettureita Suomenmaassa.:D Tämä on just sitä karppaajien probagandaa joka on huvittavaa. :)Tulee ihan murkkuikäset mieleen.


  Ei joku Uusitupa tai Puska yksin näitä päätä, kyllä siinä takana on isompi asinatuntijajoukko ja olen tosin sitä mieltä että he ovat molemmat osaltaan tehneet hyvää työtä kansanterveyden saralla.

  Harmittaa minuakin hieman Uusituvan välinpitämätön suhtautumien tähän asiaan..toisaalta ymmärrän todella hyvin hänen ärtymyksensä.

  Pekka Puska on jo tehnyt perustavanlaatuista valsitustyotä mm.osaltaan vaikuttanut siihen että suomalaisen ruokalautasalta yleensä löytyy kasviksia ja hänen tekemänsä tupakkavalistuskin on vertaasa vailla!! Toivottavasti sitä päivää en näe että joku alkaa väittämään että tupakointi onkin terveellistä.

  Varmaat voitkin paremmin , jos olet lisännyt kasviksia ja marjoja ym. runsaasti ruokavaliossi ja jättänyt vaaleat viljat , pullat ym.

  Ero meillä tuntuu olevan se että minä käytän kasvisrasvoja en käytä kermaa ja voita ja mieluusti otan rasvatonta maitoa. Syön vähemmän rasvoja mutta jonkin verran enemään hiilareita: kasvisten ym. lisäksi puuroa ja kolme/neljä palaa terveellistä ruisleipää päivässä, josta saan voimaa ja tervellista kuitua ja energiaa liikkumiseen.

  Voi ja kerman käyttö arkipäiväisessä ruuanlaitossa on minusta riski. Jos maitoa juo paljon niin on järkevää käyttää rasvatonta maitoa että riitää tilaa tarpeellisimmille ravintoaineille. Rasvaa kuitenkin tarvitsee aika vähän.

  Minäkin saatan joskus juhlaruokaan kermalisäyksen lorauttaa. Toisaalta olen niin tottunut olemaan ilman kermaa ja voita niin en edes kaipaa niitä.


  Hyvää syksyä perheellesi!

  VastaaPoista
 17. mie suhtaudun rasvattomaan maitoon todella nihkeästi, tutkimuksissahan on löydetty yhteys rasvattoman maidon ja eturauhassyövän, sekä naisilla lapsettomuuden välillä

  VastaaPoista
 18. Lapsilla se kasvisten lisäys ei onnistu jos heill ä on myös leipää ja pastaa ja muuta.
  Siksi olen tyytyväinen, ettei meillä enää niitä ole. Lapset syövät rasvaista lihaa ja kasviksia. Se riittää heille oikein hyvin.

  Ja olen ehdottomasti samaa mieltä, että rasvaton maito ei voi olla hyväksi. Varmasti parempi syödä silloin vaikka juustoa saadakseen kalsiumin. Jättää maidon pois kokonaan.

  Hassua tämä intos, koska eihän kenenkään ole pakko syödä mitä toinen ehdottaa vaan jokainen vois syödä kuten haluaa.

  Mutta minun mielestä karppaus on ihanaa, koska virallisella ruualla lihon heti, kun herkuttelen. Ja olen herkkuperse.

  Nyt voin herkutella joka päivä. Syön pähkinöitä ja tummaa suklaata, brietä, auraa, kermajuustoa, kermavaahtoa ja marjoja, pekonia, bearnaisekastiketta. Syöminen on yhtä juhlaa pyhät ja arjet.
  Kaukana on ne ajat, kun sipaisin keijua ruisleivän päälle. Ne on vaihtunut mantelileipään munavoilla :D

  Jos suoneni tästä tukkeutuu, niin olipahan loppuelämäni ainakin yhtä juhlaa pienissä housuissa :)

  VastaaPoista
 19. Me täällä olemme todella onnekkaita, että voimme taistella ruuasta näin ja saada liiasta ruuasta itsemme kipeäksi. Esim. Afrikan sarvessa ruuasta taistellaan ihan toisella tapaa ja kuollaan kun sitä ei ole.
  Minua jotenkin huvittaa se, miten intihomoisesti voi suhtautua toisten syömisiin. Jokainen syököön minun puolestani oman "uskonsa" mukaan, jos se tuntuu oman kehon terveeksi tekevän.
  Jollakin tavalla kovasti kunnioitan niitä jotka pystyvät olemaan vaikkapa vegaaneja tai karppeja. Itse en pysty kumpaankaan. Karppausta olen kokeillut (ihan hyvällä menestyksellä ja tuntui ihan järkevältä), mutta elämässä tuli eteen niin suuria murheita, ettei siinä paljon pystynyt syömisiä miettimään, pääasia, että edes söi. Olen tällainen keskiverto lössykkä, joka ei pysty noudattamaan juuri missään asiassa kovin mustavalkoista linjaa ja parempi elää vaan tätä omaa kultaista keskitietä :) Kaikkein eniten kuitenkin yritän välttää lisäaineita ja siksi minulle esim. kevyttuotteet on kauhistus, koska monesti ne on ihan täyttä moskaa.
  Juuri nyt minun pitäisi aika tarkkaan varoa lihomasta, koska olen raskaana ja edellisissä raskauksissa painoni on noussut yli 30 kiloa ja olen saanut lähes 5 ja puolikiloisen vauvan. En kuitenkaan ihan hirveästi uskalla ruokatottumuksiani muuttaa, koska mielestäni elän ihan terveellisesti, enkä ainakaan uskalla alkaa laihduttamaan tässä tilanteessa. Kunhan maltan välttää irtokarkkeja ja makeita kahvileipiä. Tiedän kuitenkin, että saan joka ikisen kilon häviämään ilman dieettejä ihan vaan imettämällä. Olen imettänyt lapsia kaksi vuotiaaksi ja silloin olen ollut taas ihan normaalipainoinen.
  Onnea vaan valitsemallanne tiellä karppauksessa, jos se teille on hyväksi :)

  VastaaPoista
 20. "Jos suoneni tästä tukkeutuu, niin olipahan loppuelämäni ainakin yhtä juhlaa pienissä housuissa :) "

  Ihana! Tuon minäkin muistan. Ihanat kuvat ihanista lapsista myös.

  En koskaan olisi uskonut, että pärjään nykyään niin vähällä ruokamäärällä ja vähillä ruokailukerroilla. Kaupassakaan ei tarvitse käydä nykyään kuin kerran viikossa. Rahaakin kuluu vähemmän ja ruoka on aina itse tehtyä perusraaka-aineista. Elämä tuntuu paljon hienommalta nykyään. Arvasitte varmaan kaikki, että karppaan enkä aio lopettaa. :)

  @ila

  VastaaPoista
 21. :D

  Mammukk, minäkin lihoin 30 kiloa esikosta. Tai oikeammin 35 :D
  Jos vain jätät kaiken sokerisen pois. Siis sokerijugut ja kaikki.
  Niin luulen, että se jo olis tosi iso juttu!! Mutta ei se ole helppoa. Itsekkin sorruin moneen otteeseen kun odotin Liinua, vaikka karppasin.
  Onnea sinulle ja vauvalle!! :)

  VastaaPoista
 22. Juu, ei se ole niin helppoa. Mun mielihaluherkkua on just karkit ja töissä on joka päivä joku tuonut keksejä/pullaa/kakkua. Ja kotona mies puputtaa karkkia kaiket illat.

  VastaaPoista
 23. Vai että rasvan syönti lisää kolesterolia. No, jos näin tekee, niin tämän tutkimuksen mukaan se ALENTAA kuolleisuutta:

  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-2753.2011.01767.x/abstract

  Kyseisessä tutkimuksessa siis tarkkailtiin yli viittäkymmentätuhatta norjalaista kymmenen vuoden ajan. Tuloksena oli, että kolesterolin arvo oli kääntäen verrannollinen (eli kun kolesteroli laskee, toinen muuttuja nousee ja toisinpäin) kuolleisuuteen sekä sydäntautikuolemiin.

  Kuinkakohan laajoja nämä VHH-vastaiset tutkimukset ovat? Tahtoisin nähdä. Olisi varsin kiva nähdä Uusituvan, Puskan ym. mielipide tästä.

  VastaaPoista
 24. Hitsi! Minä taisin sortua joka kerta kun mies toi karkkia... Onneksi nykyään tuo erittäin harvoin. Kun sitten suutun ja syytän ja nalkutan ja taas suutun ja syön samalla kun paasaan :D

  Jotkut asiat on vain parempi jättää kauppaan.

  Itsehillintää kun ei ole :D

  VastaaPoista
 25. Ilumi! Käyn kyllä lukemassa tuon linkin! Kiitos sinulle!!

  VastaaPoista
 26. "Nyt voin herkutella joka päivä....Syöminen on yhtä juhlaa pyhät ja arjet."
  Aamen. Ja mikä parasta ruoka on monipuolista ja maukasta.
  Meillä ei edes kermaa pahemmin syödä, eikä voitakaan mene ihan hirmuisia määriä. Riitti kun alkoi ostamaan täysrasvaisia tuotteita.
  Olen siis tuo tuolta aiemmin, jolla oli jo 2-diabetes ja lapsesta saakka lihava - koska on tulut syötyä niitä kevyttuotteita ja hiilareita.

  Se kommentti, että lihoo jos syö enemmän kun kuluttaa. Voi olla niin, mutta sehän karppauksen ideana onkin. Kun tulee kylläiseksi vähemmällä ja ennenkaikkea KESTÄÄ kylläisenä PIDEMPÄÄN sillä vähemmällä määrällä, niin on helppo syödä vain silloin kun on oikeasti nälkä - eikä vaan verensokerin romahduksen aiheuttama nälkä. Ja kun insuliiniresistenssi (=2-tyypin diabetes) kehittyy, niin kroppa kuvittelee jo 7-8 lukemilla että nyt on aika syödä ja tulee nälkä. Tottakai, koska kuitenkin muutos 11-13:n lukemista on melkoisen hurja.

  Näihin tietynlaisiin uskovien kommentteihin auttaisi paljon, kun lukisivat ihan okeita tutkimuksia ja tietoa aiheesta. Eikä tarvitse lukea edes karppaamisesta, vaan riittäisi ihan perustiedot siitä miten hh, prode & rasva käyttäytyy verensokerin ja insuliinin erityksen suhteen sekä näiden kylläisyysvaikutuksista. Siihen päälle pari tutkimusta ja jättää kieroillen omaa etua ajatellen esitetyt kommentit omaan arvoonsa (es. Uusituvan "ammattimaisus" karisee hyvin siinä kohtaa kun vaan katsoo mistä hän leipänsä saa, etenkin kun hänen tulonsa ovat paljon suuremmat mitä pelkkä professorin palkka, niin voi vaan miettiä paljonko sokeri-, leipä- ja margariiniteollisuus tukeekaan).

  Täytyy vaan kysyä, että ihanko oikeesti tuo yksikin anonyymi uskoo että hänen isänsä on sairastunut makkaroista ym? Hyvin on mennyt median propaganda perille, kun ei osaa itse ottaa mistään selvää. Tai jos jotain lukeekin, niin hyvin valikoi lukemansa jotta saa julistaa omaa uskoaan =). Minusta erittäin hyvä esimerkki siitä, miten ihminen uskossaan ei edes yritä ottaa asioista selvää koska uskoo siihen omaan uskontoonsa niin kovin.
  Koska uskon asiahan se on. Hänen isänsä verisuonissa ei varmasti lue, että tämä on rasvasta vaan näin pelkästään oletetaan. Jos isänsä siirtyisi vhh:lle, niin sitä myötä hän pääsisi diabeteksen haltijaksi ihan ekana ja samalla myös muut oheissairaudet helpottaisi. Mutta on helpompaa toki syödä lääkkeitä ja haukkua väärää puuta - etenkin kun oma "uskonto" käskee niin tekemään. Jätä silti muut rauhaan ja anna meidän pitää terveytemme jonka olemme saaneet takaisin. Ei meidän ole mikään pakko tuhota uudelleen terveyttämme hiilareilla ja elää lääkkeillä loppuikäämme, vaikka isäsi niin tekeekin.

  Minusta on erittäin paha käydä moittimaan muita silloin, jos itsellä ei edes perusasiat ole hallussa.
  Jokainen saa uskoa mihin haluaa, jos joku haluaa uskoa valehteleviin professoreihin ja tutkimuksista valikoituihin osiin, niin ihan vapaasti. Mutta turha käydä sitä uskoaan muille niin hartaasti tuputtamaan.

  VastaaPoista
 27. Minusta näitä keskusteluja leimaa tietty fanaattisuus ja mustavalkoisuuus ..niikuin olisi vain yksi ainoa oikea tapa syödä ja valmistaa ruokaa. Varmaan molemissa ääripäissä ruokavalioissa on hyviä huonoja vaikutuksia. Jokainen saa itse päättää mitä ja mistä aineista ruokaa valmistaa.

  Itse olen keskitien kulkija ja seurailen tilannetta mielenkiinnolla. Olen puodottanut tänä syksynä muutamia kiloa painoa aika helposti lisäämällä liikuntaa ja pitämälla kiinni ruoka-ajoista. Olen myös jättänyt vaaleat viljat pois mutta ruisleipää en raski jättää kokonaan.:)..ja uskonkin kyllä sen terveelliseen vaikutuksiin.

  Ihanaa syksyä kaikille.

  VastaaPoista
 28. tuohon raskauskommenttiin, itsehän karppasin koko raskauden, ainoot närästykset ja superturvotukset tuli hiilarihötöistä ja varsinkin viljasta. Painoa tuli 3,5kg (lähtöbmi 25) poika 3146g ja olin kyllä raskausaikaan parhaimmillani <3

  seuris

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...