Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Tunti viikossa kodinhoitoon

Hallintapäivyrin tekeminen jatkuu


Viides askel on suunnitella viikon kodinhoitotunti
Flyladylla se on maanantaina
  1. imuroi
  2. pyyhi pölyt
  3. luutua
  4. vaihda lakanat
  5. kiillota peilit ja ovet
  6. kerää aikakausilehdet pois
  7. tyhjennä kaikki roskikset
Tee jokaista kohtaa listalta vain 10minuuttia. Et saa ehkä tehtyä ihan kaikkea kokonaan, mutta suurimman osan ja se on jo hyvä!


Päätin vaihtaa aina yhden sängyn petivaatteet maanantaisin. Pysyy pyykki määrä kurissa ja ihan ok kierto tulee.Tämmöisiä ajatuksia vielä.

Pidän lapsille kuria ja he joutuvat paljon osallistumaan. Mutta on sellaisia tiettyjä juttuja missä ovat päässeet luistamaan.
Esimerkiksi meidän lapset eivät ole oppineet laittamaan astioita tiskikoneeseen. Kone on aina ollut joko täynnä likaisia tai puhtaita tai se on ollut päällä.
Flyladyn systeemillä, tyhjennän koneen aamusta ja laitan päälle illasta.
Ja jostain syystä se on riittänyt? RM ja minä olemme kovasti ihmetelleet, miten kone pyörii vain kerran päivässä?
Ja tässä on se etu, että lapset voivat itse laittaa tiskinsä koneeseen.
Ompas ollut opettelua... Vielä tänäänkin piti jokaista muistuttaa :D

Toinen juttu on se, että lelujen keräys on yleensä koskenut juuri sitä kasaa, millä ovat sillä hetkellä leikkineet. Päivällä levitetyt on jääneet levälleen muualle taloon.
Minä joko olen ne illalla kerännyt itse tai olemme vain potkiskelleet niitä syrjään... Polku rojujen läpi, jääkaapille ja sänkyyn ;)

Nyt kun talo on siistimpi, niin lelut ei huku muun sotkun sekaan, vaan ne erottuvat selkeästi lasten omana sotkuna, niin saavatkin kerätä ne ihan itse.
Kylläpä on ollut hammasten kiristystä ja melkein itkuakin. Mutta en ole antanut perään ollenkaan ja tänään sen jo huomasi.
Ei tarvinnut kuin vähän vinkata, että kerääppäs välillä sotkut pois, ettei illalla ole kovin iso työ.

Minusta tämä Flylady oppi on kyllä lapsillekkin vain hyväksi.


2 kommenttia:

  1. Toi tiskikone on jännä härveli ;) Mulla on tapana laittaa "melkein" täysi kone päälle... Kuitenkin sinne mahtuis vielä yhden aterian astiat kun viitsii asetella ja järjestellä. Olen yrittänyt kiinnittää huomiota siihen että se kone laitetaan käyntiin vasta sitten kun se on todellakin täysi. Luultavasti säästän 2-3 käyttökertaa viikossa, pienestä se on hyvä aloittaa :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...