Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Jouluinen paperisydän


Muistin nämä lapsuuden kuusenkoristeet!
6v on tehtaillut vaikka kuinka monta. Värillinen paperikin loppui, niin hän on maalannut niitä :)
Kahvipussista kun teki, niin tuli vahvoja pikku koreja. Silitin kaksi pussia päällekkäin ensin foliopuolet vastakkain.
Näihin tulee siis kahvat myös.Olen huono selittämään tätä.. Mutta yritän.

Ensin taitetaan paperi ja leikataan siitä kuvan mukainen pala. Kaksi kappaletta.
Suora reuna tulee taitoksen kohdalle.
Sitten leikataan lirpakkeita, ihan ylös asti.
Määrällä ei taida olla väliä.
Tämän jälkeen osat punotaan yhteen.
Joka toinen kerta lirpakkeen sisältä ja toinen kerta päältä.
Sen hoksaa kun aloittaa.

Erilaisia malleja lisää

30.11.2011

Pilli kyseli lisää ohjeita ja kävin heti purkamassa yhden tyttöni sydämistä :)

Olen todella huono selittään tätä mutta kokeilen lisää.
 Eli paperissa pitää olla taitos. Yläkuvassa on pussin toinen osa levitettynä auki. Se siis leikataan taitetusta paperista ja punotaan taitettuna.
 Tästä siis lähdetään liikkeelle.
Tyttöni leikkaa nämä aina päällekkäin, että saa samanlaiset. Se helpottaa punomista. Työnsin siis keltaisen puolikkaan ensimmäisen suikaleen violetin suikaleen sisään ja läpi. Violetin seuraava suikale työnnetäänkin sen keltaisen sisään ja läpi. Ja sitten jatkat työntämällä keltaisen violetin viimeisen suikaleen sisään ja läpi.

 Aloita seuraavaksi keltaisen toisella suikaleella, mutta tälläkertaa pitääkin violetti työntää keltaisesta sisään ja läpi. Ja sitten keltainen violetin toisen suikaleen läpi ja sitten työnnätkin sen violetin keltaisen suikaleen läpi.
Eli jokatoinen menee läpi ja jokatoinen "ympäri" koska työnnät sen erivärisen puolikkaan suikaleen siitä punottavasta läpi.
Valmiina


Pussukkaisena :)

17 kommenttia:

 1. Tulipa mieleeni, että oletko koettanut silittää muita kuin kahvipusseja?
  Jossain (Strömsös?) näin joskus vinkin, että esim sipsipusseja vois tuunata samaan tyyliin... Ei vaan niitä sipsipusseja oikein kerry (varmaan sama teillä) mutta jotain muita..??

  VastaaPoista
 2. En ole,,, Olen miettiny samaa. Ainahan voi kysellä kavereilta materiaaleja. Mutta sipsipusseja ei tosiaan kerry.. Karkkipapereistakin oli joku kurssi täällä. Mutta kun ei oikeen niitäkään??
  Ollaan yleensä aina leivottu ja tehty herkut itse tuon kotikokin jälkeen!

  ps. Teija tarvin kovan toffee ohjeen. Siis ei kivikovaa, vaan sellasen minkä vois kääriä joulukalenteriin?? Tiiäkkö yhtään!?

  VastaaPoista
 3. Muistelen nähneeni juuri lähiaikoina Kinuskikissan sivuilla sellaisen paloiteltavan toffeen ohjeen. Vaikutti tosi herkulta :)

  VastaaPoista
 4. voivitsi! tuli ihan lapsuus mieleen. enpä näitä muistanutkaan. lapsena näitä askarreltiin kuuseen muistaakseni silkkipaperista ja tietysti punavalkoisia.
  Oliskohan tehtävä, ihan vaan for old times' sake...

  VastaaPoista
 5. Jep silkkipaperista meilläkin! Ja jostain kiiltävästä, metallimaisesta paperista.
  Sitten sisään jotain ihanaa itse tehtyä!

  VastaaPoista
 6. Kuules, mä en vaan tajua tätä! -hoen itelleni että tyhmä ku lapsetkin näitä osaa tehdä, mutta olempa huomannut miten monessa asiassa lapset on näppärämpiä kuin aikuset, varsinkin minä.

  En mitenkään saa lappuja niin että niistä tulisi pussukka. Kertaatko vielä ohjeen, miten pääsen alkuun? :) T: Pilli_16 jouluidiksien tuskan keskeltä

  VastaaPoista
 7. Mä en tiiä tuosta sipsipussien silittämisestä, mahtaako tarttua silittäessä, mutta ihan tavalliset muovipussit kutistuu, tarttuu ja kovettuu kun silittää vastakkain leivinpaperin välissä. Samoin esim. pakastevihannespussit. Olen tehnyt lapselle ruokalapun jostain ranskalaispusseista vuosia sitten. Silitettyä muovia voi sitten ommella ompeukoneellakin. http://www.mammukka.vuodatus.net/blog/2075477/ruokalappuja/ Aika järkyttävän näköinen nyt ajateltuna, mutta se toimi aikansa ihan hyvin...

  VastaaPoista
 8. mammukka: Hauska kun on ranskalaispussista tehty toi lappu! :D Hyvä idis, otampa talteen tuonkin. :)

  ISO KIITOS JA HALAUS, kaiken hässäkän keskellä jaksoit vielä kuvien kera ja arvaas, täällä onnistuttiin! :D Mulla on iso pussi kahvipaketin kuoria ja eiköhän tästä jotain joulupaketteihin tuu, vaikka korttijuttuja jos ei muuta. :) KIITOS KIITOS ja KIITOS MUKSUILLE ESIMERKKILAPPUSISTA! :) <3 Pilli

  VastaaPoista
 9. Mammukka kiitos kovasti tosta vinkistä!!

  ja ihana kun onnistui Pilli!! :)

  VastaaPoista
 10. Täällä on tehdas käynnissä. Ehkä viisi vuotta olen kerännyt kahvipusseja ja ekan kerran nyt niitä käytän. Yhden muutonkin tulivat mukana. :)

  Silitin kahvipusseja vastakkain, sekin ihan uutta ja ihmeellistä. Ihme virtaa tässä saanu kaikenlaiseen värkkäämiseen. T:Pilli

  VastaaPoista
 11. Pilli!!
  :D Hitsi ku ihana lukea tuota sun intoa!!
  Minä olen värkännyt lapsille tehtäväjoukkarikalenteria, esim. leivo pipareita, tee kuusenkoristeita jne.
  Tämä se tekee joulun!

  VastaaPoista
 12. Toi kuulostaa hauskalta kalenterilta! :) Pistän senkin korvan taakse. (Mullon isot korvat.)

  Löysin googlailemalla semmosen sivun missä oli kahvipussesita tehtyjä koreja tuolla tavalla silittämällä tehty. Siis silitetty pusseja nauhoiksi ja sitten punottu. Mä oon luullu aina että on pakko rueta ompelemaan jos jotain niistä aikoo saada aikaan! Siihen on kariutunu tää mun kahvipussi-innostus.

  http://www.curec.net/index.php?option=com_content&view=article&id=192:kahvipussit-pieneksi-koriksi&catid=59:ideavakka-12010&Itemid=2

  Yhdeksän isoa sydänpussukkaa tuli. :) Mutta en vielä tiedä millaisen nauhan siihen laittaisi, että sisälle saisi nameja tms joulupakettiin mutta että samalla sen sitten saisi vaikka kuuseen roikkumaan. Miten te ootte laittanu? Mietin että silittäis ja ompelis, mutta semmonen juuttinaru tms vois olla kans ihan jees. Tätä täytyy pohtia, kunhan eka löytäis kivan idean joulukortteihin että ehtis niitä väsätä ennen kun sen punaisen pussin päivämäärä menee umpeen. Huh, nyt iltarutiineille ja unille! Moroo! :) Pilli

  VastaaPoista
 13. Olipa hieno sivu!!
  Minä olen tehny tuollain koreja. En enää jaksa alkaa ompelemaan. Mutta ne on sellasia metallisempia, että kaikki ei tykkää yhtä paljon kuin ommelluista.
  Ja se nauhaasia on mullakin ongelma. Korissa ei silitetty kestä. Vain pikkukoreissa, mutta se on ällön tuntunen.
  Joten joko ihan joku muu nauha tai sitten pitää ommella.
  Meillä lapset on nuihin sydämiin ihan vaan nitoneet nauhat. Mutta joku kivempi nauha olis kyllä mukava. Biltemassa näin hammpunarua, sellasta ohutta, ehkä sellanen??

  Lapset tehtailee just nuita pussukoita siksi, kun niihin tungetaan suklaata :)

  Minä en jaksa ikänä tehä kortteja. Olen tehnyt saippuaa ja jakanut niitä ihmisille joita nään joulun alla taikka sen jälkeen.

  VastaaPoista
 14. Teillä siellä on hässäkkää ja surullisia juttuja. Jos yhtään piristää, tää idea pelasti mun jouluni. Oon tehny näitä sydämiä joulukorteiksi, jotain sisälle, karkkeja tai tuikkuja. Naruksi ostin Tiimarista juuttinarua. Tänään tehtailin taas erän. Huomenna jaan viimeiset tervehdykset.

  Osaan virkkasin sellaiste ruusukkeet sisään, sellaisen jonka voi laittaa takin liepeeseen. Niitä sitten muotitietoisille (?) naisystäville oon antanu. :D

  Tsemppiä jouluun, kaikki järjestyy, ota iisisti. Hali. T: Pilli_16

  VastaaPoista
 15. Kiitos ohjeesta, mutta se oli hieman epäselvä kun en ole koskaan ennen tällaisia tehnyt. Meni hetken ymmärtää että sittenkin tarvitsee kummatkin lirpakkeet työntää toistensa välistä. Ehkä voisit korjata ohjetta hieman... :)

  VastaaPoista
 16. :D minulla ei järki leikkaa näissä yhtään paremmin. En esim. ymmärrä yhtään mitä tarkoitat??

  Eli mitkä kummatkin lirpakkeet?

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...