Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 23. joulukuuta 2011

Lohkoperunoita

Peruna meillä juhlaruokaa :D
Testasimme eilen myös lohkoperunoita. Tarkoitus oli saada perunasta sellaista, että lapsetkin syövät.
Meillä ei perunalaatikot, eikä muusi enää jostain syystä kelpaa.

Tämän idea on myös esivalmistelu ja helppous.

Esivalmistelut, ennen ruokailua, vaikka edellisenä päivänä.

Lohko perunat kylmään veteen.
Laita kattila kiehumaan. Kun vesi kiehuu, keitä noin 8min. Meillä oli lajikkeena paras ;) eli Tyrnävän Harri Mäläskän perunoita.
Valuta perunoista vesi ja anna kuivahtaa lävikössä lämpimän kattilan päällä.

Kun perunat kiehuvat, tee sopiva rasvakastike.
Meillä oli voita ja neitsytoliiviöljyä ja valkosipulia. (lisäämme seuraaviin myös sipulia)Mausteena myös vähän soijakastiketta.
Laita rasvakastike uunipannulle ja pyörittele perunat hyvin rasvassa.
Nyt laita perunat jäähtymään ja säilö ne kunnes ruoka-aika lähestyy.

Paista sitten 225 astetta 20-?
Paistoaika riippuu koosta ja lajikkeesta.

Nämä perunat kelpasi kaikille :)

3 kommenttia:

  1. Voi myös tehä ihan kotiranskalaisiakin (jos et oo jo kokeillu). Perunat (mulla rosamundaa) vaan tikuiksi, kierittely oliiviöljyssä tms., suolaa ja uuniin. Ite teen aika kuumassa leivinuunissa (n. 250-280). Luulisin, että myös lapset tykkäis.
    Tosi kiva blogi sinulla, olen jo pitkään seurannut. :)
    Maarit

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maarit!
    Varmasti tykkäisivät! Siinä myös kiva perunaruoka juhliin :)

    VastaaPoista
  3. Meilläkin lapset tykkää näistä kotiranskalaisista. Kuorin ja viipaloin raaat perunat, kierittelen voissa ja mausteissa, ja uuniin.
    Aikaisemmin kun tein rypsiöljyssä, niin eivät jostain syystä maistuneet niin hyvälle.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...