Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 28. lokakuuta 2011

Purjemunat aamaiseksi
Lasten tuotekehittelyä, ensin oli muna ja voita, sitten lisättiin juustoa jne.
Nykyään purjemunat ovat kysytyin aamiainen :) En tiedä johtuuko se tuosta coktailtikusta vai mistä :)


Marjat mascarpone- jogurttivaahdolla
Koska meillä vietetään syyslomaa ja lapset saavat vain sen kolme kertaa päivässä ruokaa, on parempi, että joka ateria on tuhti. Siksi en tarjoillut pelkästään marjoja, vaan myös purjemunia. Täyttävää ja hyvää!

Marjoissa oli mustikkaa ja mansikkaa ja tyrniä. Kaikki mummolan maasta taikka metsästä. Ne oli myös pakastettu ilman sokeria. Mansikka ja tyrni olivat täysin kunnossa, mutta mustikka maistui pakastimelle!?
Onko siis mustikkaan pakko lisätä sokeria vai saisiko esim. askorbiinihapolla jotain säilyvyyttä vai mitä ihmettä?? En millään haluaisi sokeria syltätä ihaniin marjoihin.

Vaahtossa on
1 osa kermaa
1 osa mascarponea
1 osa maustamatonta jogurttia
1g steviaa


Tämä 1g steviaa riitti ainoaksi makeutukseksi. Kukaan ei äkissyt mitään ja tyrnit upposi nyt kaikilla! Mikä muutos jos ajattelen kaksi vuotta taaksepäin. Kaikki söivät silloin mansikatkin runsaalla sokerilla! Miksi ihmeessä!? Ja pidimme sitä erittäin terveellisenä, koska mehän söimme mansikkaa... Kiitos karppauksen, en käytä valkoista sokeria enää muuhun kuin kotiviiniin. Sokerin kulutus on vähentynyt meillä varmasti kymmeniä kiloja! Ihan hirvittää ajatella paljonko sitä meni ennen.5 kommenttia:

 1. Minä en ole lisännyt pakastamiini mustikoihin sokeria, eivätkä mielestäni maistu pakastimelle. Ehkä rasia on ollut huonosti kiinni? Pakastuslämpö liian alhainen tai muuta satunnaista :)
  Mitä sun juustoille kuuluu? Luin juttua pienestä juustotilasta ja tuli mieleeni sun juustopostaukset :D

  VastaaPoista
 2. Ah, manitsit munat ja voin, pitääkin tehdä taas munavoita. :) Kliffaa viikonloppua. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Heli S ja Elin@!

  Heli, olen miettinyt samaa. Nyt se varmistui. Ja kun aloin ajattelemaan, niin ko. pakastin on vanha ja poika oli jossain vaiheessa nykäissyt pakastimen johdon irti, että pakastuksessa vissiin ongelma.

  Juustot onnistui kaikki hyvin. Maku oli loistava ja jopa höylättävyys. Mutta varastointi ei! Harmitti hirveesti. Siihen mun juustojääkaappiin olisi pitänyt asentaa tuuletin. Koska juustot alkoi homehtua jo siinä vanhennus vaiheessa. Söimme ne sitten tuoreempana pois. olivat silti tosi hyviä.
  Haaveena on siis parempi "juustokellari" :)

  VastaaPoista
 4. Hei ja suuri kiitos ihanasta blogistasi! =) Mitä noissa purjemunissa on? Kuulostavat niin hauskoita lapsille ja miksei aikuisellekin! :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos Karppariäiti! :)
  Me laitetaan muniin mitä löytyy kaapista.
  Yleensä sipaisu voita ja juustoa ja kinkunpala ja majoneesia ja osa haluaa oliivin tai suolakurkun.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...