Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Siili joka söi tipuja

Kanan pesästä löytyi syyllinen
Kanalan lattialta löytyi raatoja aamulla. 5 yhteensä kadonnut.
  Tänä aamuna 7 tipusta oli 5 kadonnut. Ruumiita löytyi pitkin kanalaa ja viimeisiä etsiessäni löysinkin kanan pesästä nukkuvan piikkisen pallon...
Siilihän se siellä.
No nyt on kanala siilivarma. Korotin kynnystä ettei siitä innokas pikkumetsästäjä enää pääse verottamaan arvokkaita Alhojani.

Harmittaa entistä enemmän, koska kadonneet ja tapetut olivat aitoja Alhoja.


Nostin siilin pihalle saaliinsa kanssa...
Siili taapersi kohta kanalan alle piiloon. Toivottavasti se löytää ruokaa muualtakin.
Laitoin lautaselle kissanruokaa. Jospa se auttaisi talvivarastorasvan keräyksessä.

5 kommenttia:

 1. Voi tipu parkoja :( Ei kivaa! Mä oon siili-fani niin tuntui tosi pahalta. Sinä siili julmuri! Mutta kai se on eloonjäämiseen haasteet tässäkin kohtaa, eihän se julmuuttaan tapa niinkuin ihminen, vaan nälkään.

  Asiasta edelliseen postaukseen... Onko sinulla tietoa tuosta avocadosta, että onko se allergisoiva tai jotain? Kun mä niin tykkäisin sitä syödä, mutta mulla on nyt 2 kertaa niin, että olen tiedostanut tullut masu siitä kipeeks ja oksettaa. En oikein uskalla enää edes kokeilla. Oletko kuullut vastaava? Mulla ei ole mitään allergioita, eikä minkään muun ruoka-aineen kanssa käy näin. Olen kyllä löytänyt avocadon vasta vähän aikaa sitten ja alussa ei tullut oireita. Voikohan olla ettei elimistöni ole tottunut siihen niin se ei siedä sitä.

  VastaaPoista
 2. Hei Anne!
  Juu, en ole vihainen siilille. Eloon jäämis taisteluahan se niillä on. Tämä oli vielä pieni, ilmeisesti kesän poikanen ja nehän suurimmaksi osaksi kuolevat ensimmäisenä talvena! :(

  Avokadosta!! Siinä on sellaista kuin kitinaasi ja se kuulemma aiheuttaa joillekkin oireita. Keittäminen kuulemma auttaa. Sitä vois kokeilla. Oletko kumiallerginen? Kumiallergiset voivat saada helposti oireita.

  Kanoille avokado on vaarallinen on jopa tappanut kanoja. En tiedä onko se juuri tuo kitinaasi vai joku muu aine jolle ovat herkkiä. Eli hyvinkin se voi aiheuttaa jotain.

  Todella harmin paikka!!

  VastaaPoista
 3. No johan on! En tiennyt että siili on tuollainen peto. Jos kysytty olisi, olisin sanonut että harmiton matojen pyydystäjä.

  VastaaPoista
 4. Teillä tuli ruumiita, mikä harmi. Muistan viimeksi nähneeni siilin koiramme kanssa lenkillä ollessa. Koiru on utelias hompsottaja ja halusi mennä tutustumaan. Tämä siili tosin oli kuollut, joten ei vaaraksi uteliaille liian lählle tuleville kuonoille.

  Lueskelin blogiasi, erityisesti saippuajuttuja. Kiitos kun tarjouduit lähettämään näytteen (sillä olisi pitkä matka tänne Hollantiin)! Meillä sattuu olemaan ViemäriRaetta hyllyssä, joten voisin kokeilla itse tekemistä jollain reseptillä ihan vaikka heti huomenna. Sen jälkeen kun olen tehnyt kukkakaalipohjapizzan... XD Sen olen kuitenkin todennut jo monesti, että minä ja säilöntäaineet iholla eivät natsaa. Täytyy vielä miettiä, minkälaista saippuaa olisin tekemässä.

  VastaaPoista
 5. Tämä siili juttu oli kyllä jännä. Tiesin siilin syövän käärmeitäkin!! Silti tuntui hassulta, että peto ei ollutkaan minkki tai kärppä vaan siili!? :D

  Kokeile ihmeessä saippuaa!! Joatin helppoa vaikka oliiviöljysaippuaa aluksi. Onnistuu ja on hellää ja ihanaa :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...