Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 3. lokakuuta 2011

Sormiruokailu

Aloitimme banaanilla

Olen tutustunut sormiruokailuun. Joten tilasin Omin sormin suuhun kirjan.
Kalevasta olen lukenut jutun Ennistä.


Ja tässä on mukava blogi aiheesta!

Me olemme aloittaneet banaanista ja mansikoista.
Mansikoista ja monista ruoka-aineista ollaan eri mieltä allergisoivien vaikutuksien takia jne. Mutta koska meillä ei kukaan ole yliherkkä kuin rypsiöljylle ja kemikaaleille, niin en karsi ruokia allergisoivan vaikutuksen takia.
Mutta muuten pyrin pitämään neuvolan listaa mielessä, että mitä vauvalle ei saa syöttää.

Minulla lapsetkin karppaa, joten sormin ei meillä syödä leipää, eikä puuroa ;)
Mutta luulen listalle kertyvän monipuolisesti kaikkea.

Kommentoikaa ihmeessä ja neuvokaa ja opettakaa jos löytyy muita sormiruokailijoita.
Tämä on minulle uusi juttu. Aina lapset on meillä saaneet syödä sormin, mutta ohessa on syötetty myös soseita. Nyt kokeillaan pärjätä ihan omin sormin :)

Ihan perus seikat laitan tähänkin,
Lapsen kuuluu istua pystyssä.
Saa sylkeä ja leikkiä ruualla ja mitään kovia paloiksi menevää ei anneta. Kuten pähkinää. Äitini on aina varoitellut omenoista. Joten en anna omenaakaan näin pienelle, ihan tukehtumisen pelossa.

5 kommenttia:

 1. Minä en antanut porkkanaa raakana, samasta syystä kuin sinä omenaa. Tein hyvin ohkaisia porkkanatikkuja ja hyvin teki kauppansa.
  Tuorekurkkua annoin järsittäväksi ja muistan kuinka sain yhden mummon tuohtumaan; hän ei ollut koskaan, ikinä kuunapäivänä antanut lapsilleen tuorekurkkua :-)

  VastaaPoista
 2. Nauratti tuo mummeli!! :D
  Ilmeisesti se porkkana on kuitenkin keitettyä!?
  Sillä lailla uskaltaisin antaa ja voishan nuita Mamman omppujakin höyryttää pehmeäksi! Varmasti maistuisivat :)

  VastaaPoista
 3. Juu, keitettyjä olivat ja sitten isompana raakaa porkkanaa. Oli mielestäni hyväksi hampaille. Kyllä minuakin nyt naurattaa se mummeli, mutta silloin olin nuori äiti ja se mummi aika päällekäypä. Höyrytys vois olla hyvä, elleivät sitten ole niin makeita että voisi raastaa ja tarjota niin?

  VastaaPoista
 4. Hitsi! Tuo raastaminenhan on mainio idea!!
  Ei tullut mieleenkään :D
  Kiitos :)

  VastaaPoista
 5. En ole ikinä kuullutkaan sormiruokailusta! Kuulostaa ihanalta ja sotkuisalta, varmasti tulen aikanaan opettamaan omat lapseni sormiruokailulle. (Ihan vielä ei ole perheenlisäystä tiedossa)
  Teidän perheen lastensuojeluilmoitus jutussa oli Kalevassakin. Ihme show saatu aikaiseksi, kyllähän täältäkin vilkaisemalla näkee että jälkikasvusi syö harvinaisen terveellisesti ja monipuolisesti. Inhottavaa miten Kalevassakin oli väännelty juttu sen kuuloiseksi, että lapsesi olisivat aliravittuja. Naurettavaa hommaa, miten perheeseesi kiinnitetään noin kovasti huomiota, mutta muut perheet, joissa syödään valmisruokia ja palanpainikkeena limukkaa, saavat olla rauhassa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...