Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 29. joulukuuta 2009

Inkiväärihärkä ja piparjuurikastike

Tämä oli tosi hyvää. Tein ihan itseäni varten joten maustoin reilusti inkiväärillä.
Härkä ja inkivääri on aivan mahtava yhistelmä.




Härkää ja inkivääriä

400g härkää ohuina lastuina
voita ja öljyä paistamiseen

inkivääritahnaa reilu teelusikallinen
soijakastiketta
ripaus makeutusjauhetta

Paistoin lihan ja lisäsin mausteet ihan maun mukaan. Soijakastiketta pitää lisäillä varovasti, ettei tule liian suolaista.

Nostelin sitten lihat pois ja paahdoin pitkiä papuja samalla pannulla.


Piparjuurikastike

turkkilaista jogurttia
majoneesia
sambal oelek
piparjuuritahna
mozzarellajuustoraastetta

suolaa

Sekoitin 50/50 majoneesia ja jogurttia ja ihan maun mukaan mausteita.
lopuksi raastettu juusto.
Sopi todella hyvin lihan kanssa.



2 kommenttia:

  1. Makeutusjauhe on minulle ihan uusi tuttavuus, mutta pienen googlamisen jälkeen liittyy karppaukseen (jee, sedätkin oppii uusia sanoja :) , jota en harrasta. Miten sen määrä suhtautuu jos käyttää sokeria?

    VastaaPoista
  2. Hei Ari,
    Pirkalla ja rainbowilla on edullista makeutusjauhetta. Sehän on aspartaamia joten pyrin välttämään. Intiaanisokerilla teen lapsille.
    Periaatteessa se on yks yhteen. Eli rkl sokeria tai rkl makeutusjauhetta.
    Pyrin laittaan vähemmän.
    Ja ainakin kun kerran kokeilin voikreemiä makeutusjauheella, niin se oli pahaa!!
    Mutta pieninä määrinä ruuanlaitossa tai oman herkun päällä, menettelee...

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...