Karppaajan "Perunasalaatti"
Minulla oli tässä nuoren kalkkunan munia 7kpl.
Ne on kooltaan kuin isot kananmunat.
Keitä munat koviksi ja jäähdytä ja kuori ja pilko.
n.140g  pekonia, pilko ja paista voissa ja valuta talouspaperilla
n. 2dl   pilkottuja suolakurkkuja
1kpl   pieni sipuli pilkottuna (pilko sipuli kylmään veteen hetkeksi ja valuta hyvin, näin lähtee kitkeryys)
suolaa
100g  majoneesia
200g  turkkilaista jogurttia tai Lidlin kreikkalaista. Minulla oli Lidlin ja se on parempaa kastikkeissa!!
2rkl   piparjuuritahnaa
Pilko ainekset. Ja valuta sipuli ja suolakurkku hyvin.
Sekoita majoneesi, jogurtti, piparjuuri ja ripaus suolaa.
Laita ainekset kulhoon ja sekoita sievästi kastike joukkoon.
Sekoita vain sen verran kuin tarvitsee.
Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi maustumaan.
Tämä oli yllättävän hyvää. 
Munasalaattia voi laittaa leivänpäälle tai käyttää lisukkeena perinteisen perunasalaatin tilalta.
Voisi sanoa tätä karppaajan perunasalaatiksi.
Kun sipulia liotetaan hetki kylmässä vedessä, siitä lähtee kitkeryys pois ja kelpaa lapsillekkin paremmin.
Pekonia kannattaa valuttaa jos sen lisää kylmään salaattiin. Rasva jähmettyy muuten ällöttäväksi hyhmäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti