Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 28. lokakuuta 2011

Uunijuurekset

Tänään oli possunlapaa ja uunijureksia. Ja lisukkeena hapankaalta mitä lapset suostuivat maistamaan vain uhan alla ;)
Uunijuureksia oli punajuurta ja porkkanaa ja vähän kuorellisia pottuja.
Paljon oliiviöljyä ja voita uunipannulla ja 225 astetta ja sekoitellen välillä.
En muista aikaa missä kypsyi, mutta kyllä siinä kesti noin 30 min. ainakin.
Punajuuret olivat suorastaan herkullisia! Makeita ja ihania!! Lapsetkin tykkäsivät!

Jälkkäri

Ja Uusitupa sanoi, karppien syövän yksipuolisesti!?   *tikahtuu nauruun*

9 kommenttia:

  1. Heh, mä en kans lakkaa ihmettelemästä miten heevetissä voi ruokavalio muuttua yksipuoliseksi kun makaroni, peruna ja riisi vaihdetaan monipuolisiin kasviksiin - muun pysyessä suunnilleen ennallaan, paitsi tietty leipä jää pois tai vähenee.
    Ootko muuten koskaan kokeillu laittaa tota leipäjuustoa pilkottuna uunivuokaan ja päälle sopivasti kermaa ja sit uuniin pehmenemään (200 astetta 15 min)? On meinaan meidän perheen ehkä suurin herkku :)
    terv. TeMa foorumilta

    VastaaPoista
  2. Uusitupaa kuunnellessa tuli mieleeni, että "puhuu sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys tuo tullessaan". Noo-o tietää varmaan monesta asiasta paljonkin, muttei karppausta taida hallita kovinkaan hyvin.

    Mutta nameja varmaan nuo uunivihannekset! Punajuuri on kokeilematta tuossa muodossa, mutta pitää kokeilla. Minä laitan uunivihanneksiin hiukan inkivääriä hienoksi silputtuna ja ai, että tekee hyvän maun.

    VastaaPoista
  3. :D
    Kiitos kommenteista Tarhi ja Matleena.
    Tuota uunijuustoa kokeilen ja tuota inkivääriä!!
    Ihan harmittaa, kun ei ole inkivääriä kotona. Ostoslistalle menee :)

    VastaaPoista
  4. Punajuuri on minullakin kokeilematta, taidan koettaa kunhan pääsen kauppaan. Minusta mustikka menee aina "huonoksi" pakastimessa. pensasmustikka kestää paremmin. Siksipä meillä on sitä aina ihan liian vähän. Jogurttia varten olen tehnyt itse mustikkahilloa. No siinä on sitä sokeria, mutta huomattavan paljon vähemmän kuin kaupan versioissa.
    Uusitupa voisi vetäytyä jo eläkkeelle :D

    VastaaPoista
  5. Samaa olen yksinäni ruokaa tehdessä naureskellut, voi Uusitupa tuuppa meille syömään. Saat vähän väriä kasvoillesi. ;)

    Nimim. Pilli_16 jonka poika söi kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa, tomaattia, kurkkua, raejuustoa, kyytön maitoa, kananmunaa, juustoa, mansikoita, mustikkaa, rahkaa, jauhelihaa, kukkakaalia, porkkanaa, banaania, kanaa, kermaa tänään. :D

    VastaaPoista
  6. Hei!
    Oletko koskaan tehnyt huolinuken ohjeilla mitään. Tulee tosi kivoja eläimiä ja ihmisiä, ja lapsetkin osaa pyöritellä lankaa...
    Ja leikkiessä taipuvat moniin asentoihin, kun sisällä on rautalankaa.
    Omasta kaapista löytyi piipunrasseja, käytettiin niitä pussinsulkijoiden tilalla.

    http://www.kaspaikka.fi/koti/amjarvi/ekotoita/worrydoll.htm

    VastaaPoista
  7. Piili! :D olet niin oikeassa!!! :D

    Anonyymi! Kiitos kovasti vinkistä!! En ole tuollaisista kuullutkaan ja takuulla kokeilen :)

    VastaaPoista
  8. Ihanaa ruokaa, namskis! Meillä on sama haaste lasten ja hapankaalin kesken, mutta kyllä aikaa myöten löytyy yhteisymmärrys tämän herkun suhteen. Vanhempien rakkaudella ja sitkeydellä lapset oppivat nauttimaan oudommistakin mauista.

    Eikös nuo ole tyrninmarjoja "narskujuuston" joukossa? Laitoin kotipihalle kasvamaan yhden tyttötaimen ja yhden poikataimen tyrniä, mutta vain poika on selvitynyt, joten pitäisi istuttaa uusia tyttöjä. Olisi ihana saada omia tyrninmarjoa. Lasteni koululla kasvaa upeat tyrnipuskat koristeena (parkkipaikan vierestä ei ilkeä keräillä). Nam vielä kerran :)

    VastaaPoista
  9. Toivottavasti saat tyrnin kasvamaan!! Ne on todella raikkaita kun makuun tottuun. Mutta tympeitä kerätä.
    Omalta pihalta kuitenkin saisi kerätä silloin kun on aikaa.
    Narskujuusto on ihanaa! :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...