Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. lokakuuta 2011

Ankan teurastus

Kesän poikanen kasvanut komeaksi pojaksi

Viime vuotinen musta uros vaihtoi väriä ja on kopio isästään.



Päivitin tähänkin juttuun uusia huomioita teurastuksesta. Olen nyt kolme ankkaa teurastanut, mutta loput laitan vasta sitten kun on ollut pakkasia. 






Aloita teurastus kunhan yöpakkaset ovat karkoittaneet kärpäset. Silloin saat ruhot roikkumaan ja kuivahtamaan suolistuksen ja pesun jälkeen.

Teurastus tapahtui täsmälleen kuin Kukkojen kanssa
Minulla on kesyjä lintuja, mutta myskiankkaa kiinniotettaessa pitää silti muistaa, että ne ovat todella vahvoja lintuja.
Paina lintu maahan ja nappaa lujasti ihan jalkojen edestä. Paina käsillä siipiä ruppia vasten.
Paniikissa lintu voi yrittää raapia, siis todella raapia. Siksi on hyvä olla hanskat ja ottaa kiinni ihan jalkojen edestä.
Myös siivet ovat todella vahvat joten pidä ne lujasti painettuna, kun nostat linnun syliin.

Muuten toimi kuten kukkojen teurastuksessa.





Jalan irroitin leikkaamalla ihan suomun reunasta ja viilsin viillot molemmin puolin nivelen yli.
Ja väänsin vasten niveltä ja leikkasin puukolla irti.

Minä nypin maha ja kainalo ja selkähöyhenet ensin. Alla on pehmeää untuvaa.
Nypin kaikki talteen. (ehkä niistä tulisi jotain)

Sitten kalttasin kuumassa vedessä.
Ja kalttasin toisenkin kerran...
Ja SILTI hirvee homma nyppimisessä.
Ihan kamala .. Teen ilmeisesti jotain väärin tai sitten tämä on vain kärsivällisten työtä.

2011 syksy:  Olen kokeillut kalttausta ja ilman ja todennut, että ankkoja on turha kaltata. Hankalempaa vain ja sotkuisempaa nyppiä märkiä lintuja.
Paras keino on vain nyppiä kuivana ja kun lintu on vielä lämmin. Pihdeillä saa parhaiten höyhentupet pois ja sitten vaikka hiilloksella polttaa viimeiset untuvat.
Nyt olen teurastanut kolme ja olen ihan tyytyväinen.


Tämän näköisenä tulin sisälle tekemään kun olin jo ihan jäässä.
Kaksi tällaista, 8O


Ei jaksa....
Luovutin ja nyljin toisen.
Sekin oli kova homma. nahka oli lujassa. mutta se saattoi johtua kalttaamisesta??


Toisen sain käsin tähän kuntoon. Ja sitten aloin miettiin muuta keinoa.


Hain töhön ja kärvensin loput parhaani mukaan.

Nyt minulla on kaksi puhdistettua ankkaa. Toinen nahalla ja toinen ilman.
Jos nahaton on maukasta nyljen lintuni tästä lähtien....

Tähän pitää päivittää!! Ei todellakaan kannata nylkeä. Ehdottomasti pitää nähdä vaivaa ja nyppiä.
Tohoakaan ei kannata käyttää. Se jättää pienen kaasun maun. Tutut suosittelivat kuuman hiilloksen yllä pyörittelyä.

 Syksy 2011


Olen ostanut vakuumikoneen, mutta märän ankan vakumointi ei onnistu. Kone ei pysty polttamaan pussia kiinni, koska imee nestettä ja pussin suu on ihan märkä.


Huomasin, että ruhon roikottaminen ennen vakumointia on kaikista paras. Eli teurastus kannattaa ajoittaa aikaan, kun kärpäsiä ei enää ole.

4 kommenttia:

  1. pakko myöntää, että kasvissyöjänä tekee pahaa katsella noita teurastuskuvia :(

    VastaaPoista
  2. No varmasti! :)
    Mutta näillä teurastetuilla on ollut lyhyt, mutta hyvä elämä.
    Toisin kuin oikeilla ankkapaisteilla.
    Ne elävät tyköistuvissa puulaareissa. Että tulisi oikein pehmeä ja murea liha. Ei liikkumisvapautta, ei luontaista käyttäytymistä.
    Joten syön hyvällä omallatunnolla :D ;)

    VastaaPoista
  3. minusta nämä ovat hyvät kuvat. ja hyvä aihe. moni ei tule koskaan kohdanneeksi liharuuan alkua eli elävää eläintä. on hienoa, että kotiäiti osaa teurastaa itse! kunnioitus eläintä kohtaan siirtyy myös ruokaan, ei tule heitettyä mitään pois "turhana".

    VastaaPoista
  4. Hei,
    Olet ihan oikeassa tuossa, että ei ole turhaa osaa kun näkee sen vaivan ruuan eteen :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...