Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 14. lokakuuta 2011

Todella helppo lihavuoka lasten mieleen

Päivitän tätä, koska tämä on yhä lasten lemppari ruoka

 Eli leikkelen possua ohueksi siivuksi ja suolaan kevyesti ja annan olla jääkaapissa vähintään muutaman tunnin. Nämä siivut on leikattu oman kesäpossun kinkusta. Varmaan jouluna kannattaa ostaa halpaa kinkkua ja pilkkoa pakastimeen sopiviksi könteiksi ja tehdä sitten vaikka tätä :)
Tähän sopii myös kylkisiivut, eli kastikeliha.

 Nykyään pilkon lihan pakastekasvisten päälle. Siten se on lasten helpompi syödä ja pienimmätkin pystyy paremmin santsaamaan itse.
(vietän ruokahetket yleensä tarjoilijana, taikka kaatuneiden lasien sotkun pyyhkijänä, siksi syön yleensä erikseen.)



Toinen versio on tehdä pannulla. Sekin on oikein suosittu! Melkein suositumpi, koska nesteet haihtuu paremmin.
Jos ei ole kiire, paistan lihat pannulla ja lisään pakastevihannekset pannuun ja paistelen kunnes ovat kypsiä ja ylimääräinen neste haihtunut.
Mutta kiireemmässä versiossa, laitan toiselle pannulle kasvikset paistumaan voin kanssa ja toisessa paistan lihoja pienissä erissä, että saan ne vähän rapsakaksi. Reunojen rapeus on pojalla se kriteeri, onko tämä onnistunut vai ei :D

Kasviksiin meillä lapset olivat totaalisen kyllästyneitä. Ostin sitten hernemaissipaprika-sekoitusta ja laitan sitä kasvisten sekaan. Ja taas maistuu! HMP-antaa vaihtelua ja makeutta kasviksiin. Ja siinä samalla menee jopa pojan inhoama kukkakaali!??

Päivitin Liinukan kuvan myös :)

9.8.2011


Tämä oli niin lasten herkkua, että pitää laittaa blogiin vaikka on hävettävän helppo :D
Laitoin päivälliseksi, vaikka me söimme tän iltapalaksi.

Lapset syö vain kolmesti päivässä nykyään, joten joka ateria on tuhti.


Kaadoin jäisiä woikkivihanneksia ja paprikaa uunipannuun.
Pikkusen voita päälle ja kastikelihoja pinnalle.
Paistoin 200 asteessa 20min ja kääntelin lihoja ja paistoin 10min ja vielä kääntelin ja 5min.
Sitten olivat sopivan oloisia, lasten mieleen rapsakoita reunoilta.



Kesken soturihevosleikkien tulivat syömään

Kuvasta kauhistelin keskimmäistä lasta joka näyttää niin laihalta, mutta koska painokäyrässä hän on plussan puolella neuvolantäti oli sitä mieltä, että pitää tarkkailla syömisiä??!!
Vaikka näytin luisevan olemuksen, niin sillä ei ollut merkitystä, koska käyrä näytti plussaa.

Kerron tämän ihan sen takia, että muutkin pitää sen oman maalaisjärjen mukana neuvolassa.
Hekin ovat vain ihmisiä, eivätkä aina kovin viisaita.



Ja vauvveli jumppas iltakylvyn jälkeen.


Lapset pyysi tätä parin päivän päästä lisää ja pitihän sitä tehdä.
Tässä on brokkolisekoitusta ja pakastepaprikaa.

11 kommenttia:

  1. Meillä kanssa tytöstä joskus sanottiin, että pitäisi jokaiseen ruokaan lisätä ruokalusikallinen öljyä, kun neiti on niin laiha. Painokin kulki käyrän alapuolella silloin. Eikä neuvolantäti millään uskonut, että meillä on aina kaikki uitettu kermassa ja paistettu voissa ja että neiti syö kuin hevonen. Lapset kasvaa erilailla. Päätin jättää neuvolan ohjeet omaan arvoonsa, koska tyttö voi hyvin ja jaksoi leikkiä. Laiha se on edelleen, kouluterkka tykkää kerran vuodessa valittaa. Mutta minkäs teet, kun sitä painoa ei vaan tule vaikka neiti syö ison ihmisen edestä.

    Ihanan näköinen lihapata! Mä en ole vielä ehtinyt pitää ruokatuntia ja alkaa olla Hiukan Hirvee Nälkä. Onneks on ihanaa jauhelihakeittoo mukana. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos lapsiperhereseptistä, niitä ei ole koskaan liikaa! Täytyypä kokeilla, onko meidän pienten (kohta 3v ja 1v) mieleen :-)

    Löysin blogisi karppaus.info -foorumin kautta. Olen vasta aloittanut karppaaja ja minullakin on perhe ;-) Jään seuraamaan blogiasi mielenkiinnolla!

    VastaaPoista
  3. Maria, kiitos kommentista, mukava kuulla samoista kokemuksista!! Eniten ottaa aivoon se käyrien tuijottelu. Kyllähän ihmisestä näkee voiko se hyvin vai ei.

    Katja! Mukava kun löysit karppauksen!! Lapsillekkin vain pikkuhiljaa totutteluun :)

    VastaaPoista
  4. Hei Maiju,
    Minulla oli niitä kylkisiivuja, millähän nimellä ne menee?
    Näitä halpoja siivutettuja. Kastikelihan nimellä kulkevat täällä.
    Niistä tehdään läskisoosia :)
    Suolasin sievästi ja pippuroin vielä sievemmin ja vain vihannesten päälle.

    VastaaPoista
  5. Lapsia ei ole, mutta voisin kokeilla kelpaako miehelle... ;) Mitä wokkivihanneksia käytit tähän? Niitä sekoituksia kun on niin montaa erilaista.

    VastaaPoista
  6. Iip, Kiitos kommentista.
    Ostan aina niitä halvimpia. Meillä halvimmat on K-marketissa euroshopperin Wok-sekoitus.
    Siinä on niitä valkoisia pyörylöitä, en tiedä mitä, ne on kaikkien herkkua :)

    Tein tätä uudelleen lasten toiveesta ihan vain brokkolisekoituksella ja paprikalla.

    VastaaPoista
  7. Kiitos, valkoiset pyörylät taitavat olla vesikastanjaa. :)

    VastaaPoista
  8. Saippuasta kysyisin...oletko koskaan käyttänyt nestemäistä lipeää? Kiinnostaisi tuo saippuan teko ja saan helposti 50% lipeää mutta se opn nestemäistä. Eli jäisi se sekoittaminen pois.

    VastaaPoista
  9. Hei Anonyymi,
    Minulla ei ole kokemusta eikä tietoa nestemäisestä lipeästä.
    Mutta käy ihmeessä kysymässä saippua foorumilla. Siellä on saippuanteon "ammattilaisia" Sieltä saat luultavimmin parhaan vastauksen.
    http://www.getphpbb.com/phpbb/index.php?mforum=saippua

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...