Gluteeniton, jauhoton |
Ei helpolla löydy :)
En ole hiilareita laskenut ja kertyyhän niitä pavuista ja pähkinöistä ja suklaastakin, mutta eiköhän tässä ole vähemmän kuin viljakekseissä ja jos käyttää kunnollista naapähkinävoita niin keksissä ei ole transrasvoja joita kaupan keksit ovat pullollaan.
Alkuperäinen resepti löytyy täältä
Bloggaaja kertoo, että taikina ei ole hyvää ja ilman suklaata ei kannata edes kokeilla ja että keksit on syötävä lämpimänä.
Sen verran on karppiintunut suu, että taikina oli ihanaa ja luultavasti menis ilman suklaatakin ja kylmänäkin ihanaa! :D
Alkuperäistä reseptiä muutin sen verran, että hunajaa on vain 35g. Riitti mainiosti!! Olis mennyt jopa vähemmän.
Makeutuksesta sen verran, että alan kääntyä enemmän lunnollisiin kalorisiin makeutusaineisiin.
En pidä terveelisenä sitä, että käyttää makeaa tuotetta, joka kuitenkin laukaisee insuliinin erityksen ja sitten ei olekkaan kaloreita, eikä sokeria veressä.
Varmasti sukrinit sun muut eivät nosta verensokeria, mutta kukaan ei puhu siitä, että ne LASKEE verensokeria.
Koltan juttu steviasta ja stevia II sai minut tähän asiaan heräämään ja uusimmat tukimuksethan kertovat, että jo makean näkeminen ja maistaminen aloittaa insuliinin erityksen.
Eli ratkaisu on joko jättää makeuttamatta tai käyttää hedelmiä, marjoja tai suomalaista hunajaa tai kookossokeria.
Resepti
tölkki/paketti säilöttyjä kik/kahviherneitä todella hyvin valutettuna, siis kuivina
vaniliaa tai vanilia makua (laitoin mutulla)
165g maapähkinävoita , sellaista johon ei ole lisätty kasvirasvoja tai muuta sotkua.
(Itse tein kaupan suolapähkinöistä, koska muuta ei ollut. Eli jauhoin sauvasekoittimella pähkinät massaksi ja lisäsin vähän kookosöljyä.)
35g hunajaa tai vähemmän tai enemmän (ap reseptissä 80g)
1tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa jos maapähkinävoissa ei ole
90-100g 70%-86% suklaata pilkottuna
175 astetta n.10min
- jauha yleikoneella tai sauvasekoittimella kahviherneet hyvin
- lisää maapähkinävoi, vanilja, hunaja ja leivinjauhe ja suolaa jos tarvitsee.
- sekoita hyvin
- lisää suklaapalaset
- pyörittele palloiksi ja laita uunipannulle, voit painella vähän litteäksi
- paista 175 astetta , noin 10min
Aika erikoinen, jännä ohje. Luulis että leviää enemmän pellille. Lienenkö koskaan edes naistanut kik-herneitä :)
VastaaPoistaNäyttävät kyllä tosi herkullisilta. Voisin kokeilla, kunhan saan seuraavan kerran itseäni niskasta kiinni ja luovun (hetkeksi, enää ei itseen luottamista tässä ole) sokerisemmista mössöistä:)
VastaaPoistaKiitos, tätä pitää kokeilla. Olen samaa mieltä sokereista/makeutuksesta. Ei mitään keinotekoisia, jos pitää makeuttaa niin käytetään sitten vaikka ehtaa sokeria ennemmin kuin teollisuuden aineita.
VastaaPoistaJoskus olen tehnyt keksejä mihin laitoin gluteenitonta kaurajauhoja, mantelijauhoja, pähkinäjauhoja ja kanamunia. Hyvää tuli kun vielä sulatin tummaa suklaata päälle. Nyt vain pidän kaurankin itseltäni pois, on olo paljon parempi täysin ilman viljoja ja luulen ettei mantelikaan oikein käy. Näkkäriä missä sitä oli tuli joskus tehtyä.
Kiitos kommenteista!!
VastaaPoistaKatja, mantelijauho voi hyvinkin olla ettei sovi, itse aloin epäillä kin sain oikeasti nivelkipuja mantelijauhon jälkeen,
Tässä hyvä juttu miksi ei kannata syödä mantelijauhoa
http://empoweredsustenance.com/avoid-almond-flour/
Vau mikä ohje! Tätä pitää kokeilla viikonloppuna. Hunajan meinaan kuitenkin vaihtaa kookossokeriin kun en vaan millään totu hunajan makuun. Voikohan suklaan vaihtaa kakaonibseihin? Näissä kekseissä on vähän samaa ideaa kuin mustapapubrowneissa.
VastaaPoistaKyllä voi vaihtaa nibseihin.
PoistaMinulle papuleivonnaiset oli ihan uus juttu, pitää googlailla nuo mustapapuhässäkät :)
http://fitnessreseptit.fi/2014/01/mustapapubrowniet/ Minä olen käyttänyt tätä ohjetta mutta vahtanut stevian kookossokeriin. Vein itse asiassa annoksen mustapapubrownieita töihin tänään ja ne loppuivat jo ennen puolta päivää :D
PoistaTein keksejä näin sunnuntain kunniaksi ja mielestäni ne olivat paljon parempia kylmänä. Muuten ne maistuivat liikaa maapähkinävoille. Pitää seuraavalla kerralla tehdä oma maapähkinävoi.
PoistaMietin tuota omaa maapähkinävoita, että olis varmasti parempi paahtaakkin ne ite.
PoistaMinä käytin kaupan suolapähkinöitä ja niissä on auringonkukkaöljyä ja ties mitä.
Sen verran hyvää oli oma maapähkinävoi, että kyllä se on sen pikkuvavan väärti
Oi, miten herkullinen ohje! Muutenkin minä tykkään kikherneistä, joten mulle maistuu varmasti myös taikina ihan sellaisenaan!
VastaaPoistaTehty. Jauhoin toki laiskana sukulaatin blenderillä. Se tais olla virhe. En oikein tykännyt näistä, tokihan suklaan laatu vaikuttaa makuun hyvin paljon. Eli saatan kokeilla uudelleenkin. T. Mimmis
VastaaPoistaNiin ehkä ne suklaan palat pitää olla isompia tuomaan makeutta? En osaa sanoa.
PoistaNyt sun pitää laittaa paremman ohje niin kokeilen :D
Mulla on kyllä nyt nenä niin tukossa, etten maista, enkä haista :D
ja minä kun luulin ettei karppaajat sairastu :D :D