Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Punajuuririeska, paleotyylinen

Näköjään pöydällä likatahra, joka olis kyllä
pitänyt editoia pois...Tai pestä?

Paleotyylinen karppaus on uusi innostus viljojen karttamisen seurauksena.

Myös mantelijauho on nyt poistunut ruokakaapista.
Tässä on hyvä juttu aiheesta ja muutenkin ko. blogi on mainio!
Empovered Sustenance

Jos enkku ei taivu, niin tässä lyhyt suomennos

1. Mantelijauho hämää määrällään,
esim. suositussa mantelijauhopannukakussa on yhdessä annoksessa noin 33 mantelia! Kuvittele syöväsi 33 mantelia kerralla.

2. Mantelijauhossa on paljon tulehdusta aiheuttavia PUFA rasvahappoja. 20% mantelin rasvahaposta on omega 6. Ja nyky elintavoilla saamme sitä aivan liikaa. Nimenomaan liikakäytöllä on paljon haittapuolia.

3. Mantelijauhon rasvat eivät kestä kuumuutta.

4. Mantelijauhossa on paljon entsyymien estäjiä.
Eli se on huonosti sulavaa.
Jos syöt mitään pähkinöitä tai siemeniä, ne tulee ensin LIOTTAA. Tämä neutralisoi entyymien estäjiä.

5. Kookosjauho on terveellisempi vaihtoehto!!
     
Eli mantelit kokonaisina ja mieluiten liotettuna, varsinkin jos syöt ruskean kuoren kera.

                                   *************************************


Innostuin rieskaleivontaan facebookin keliakia ryhmässä. Olen liittynyt siihen koska vanhin tyttö reagoi gluteeniin ihollaan erittäin voimakkaasti.
Kutisee ja saa taipeisiin punaista arkaa ihottumaa ja raapii molemmat kyynerpäät verille. Myös suupielet aukeaa ja saa kipeitä aftoja suuhunsa.
Olimme viikon täysin gluteenittomalla ja kaikki vaivat alkoivat parantua kuin silmissä.
Eilen oli verikoe keliakian vasta-aineista ja nyt tuloksia odotellaan.
Oli koevastaus mikä tahansa, jatkamme gluteenittomalla.
En kyllä näe diagnoosin saamisessa mitään järkeäkään, koska siinä pitää Kelan takia altistaa itseään vehnälle, jotta saadaan keho oikein huonoon kuntoon korvauksia varten.

Ainut minun mielestä järkevä syy tällaisen tekemiseen diagnoosia varten olisi motivaatio oikeasti vältää viljoja. Moni tarvitsee sen diagnoosin pystyäkseen elämän muutokseen.
Meillä on viljoja kartettu jo vuosia, joten se on helppoa ja koulun terveydenhoitaja lupasi luvan kouluruokailun muuttamiseen gluteenittomaksi.
Tytöllä on myös korkea motivaatio itsellä, koska kun altisimme hänet uudelleen viljoille verikoetta varten, oireet tuntuivat entistä pehemmalle kerittyään olla hetken lähes terve.

No eniveis, vesiperhonen blogissa oli potturieskaohje.

Tein blogin ohjeella mukulasellerimuusista rieskoja ja ne olivat todella hyviä.
Käytin tattarijauhoa.
mukulaselleririeska


Tänään surffailin Pinterest paleo reseptejä ja törmäsin bataattirieskaan.

Tein sitten oman version punajuuresta.





Punajuuririeska 6kpl

1,5dl keitetyn punajuuren sosetta
1 kpl muna
1,5rkl kookosöljyä tai voita
(hippu suolaa)

3rkl kookosjauhoa
1rkl psylliumjauhetta

Sekoita sose ja muna ja sitten keskenään sekoitettu jauho ja psyllium.

Anna taikinan asettua 10-30min ja taputtele 6 rieskaa öljytyin käsin pellille ja paista 
200 asteessa 10-13 minuuttia

voitele voisulalla

Teen seuraavalla kerralla ainakin kaksinkertaisen taikinan. 



punajuurisosetta on myös menossa kuivatukseen jauhetta varten.


Muuten täällä on touhuiltu ja tehty ruokaa kuin ennenkin.



Tässä tyttöjen tän viikon ruokia, ovat kovasti innostuneet leivonnasta ja ruuanlaitosta



Teimme myös itse tattaripastaa.
Se oli ensinnäkin todella hyvää ja yllättävän helppoa

Tässä taikina ohje jos haluaa kokeilla
Teen joskus isomman jutun pastan teosta

Tattaripasta

3dl tattarij
0,5dl psyllium
2 munaa
1 keltuainen
1rkl kookosöljy


viimeistelyjauhona gluteenitonta ja sitten kun jauhotettiin ite nuudelit ennen leikkuuta, niin paljon tattarijauhoa
1min kiehuvassa veessä


Tämä kauhea sotku on tattaripastasta tehtyä avokadopastaa :D





Paavon räpsäys pikkusiskosta



munavelliä 

50g voita
(1rkl tattarijauhoa)
3 ceylon kaneli lastua
2dl munaa
2dl maitoa
hyppysellinen suolaa!

sulatin voin ja paistelin jauhoa siinä' ceylonin kanssa ja sitten munamaito sekaan.
Kauheeta sekoittelua ja valmis!!
Ja eikä menny kauaa, tää oli kyllä pieni maistelu annos, mutta Paavo ainaki tykkäs kauheesti ja minä :)


Punajuuresta tehtiin myös lindstömmin pihvejä





Kasviksia ja lihaa ja päälle voipottumuusia jossa keltuaisia 4kpl




Olishan tuolla arkistoissa vielä kuvia vaikka kuinka, mutta aika tavallisista karppiruuista
tämän vielä laitan koska se oli niin halapaa :)

Eli possunlapaa -50% tarjouksesta, eli kilohinta oli 2 euroa!!


Tuo liha meni kamaroineen ja läskineen kaikki.
Kamara näyttää palaneelta, mutta kuva on huono ja sitä tummentaa jauhettu neilikka, joka minusta niin kuuluu kamararuudun päälle


1 kommentti:

  1. Pitääkin kokeilla rieskoja noin tehden. Ja kiitos ihanasta ideasta käyttää mukulaselleriä rieskaan! Minä olen käyttänyt lanttua ja palsternakkaa (ihan tavallisiin, jauhoisiin rieskoihin siis), ja kummistakin tykkään todella paljon, mutta miten en älynnyt tehdä mukulaselleristä. Se on yksi suosikkijuurkesistani, ja täytyy toimia rieskassa hyvin.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...